Cotidianul a realizat o colectie cu injuraturile lui Vadim Tudor la adresa fostilor sai colaboratori din PRM. Corneliu Vadim Tudor a ramas aproape singur in PRM.

In ultimii ani s-au despartit de el, din diferite motive, foarte multi lideri ai partidului: Corneliu Ciontu, Lia Olguta Vasilescu, Daniela Buruiana, Codrin Stefanescu, Anghel Stanciu, Dorel Onaca, Dan Claudiu Tanasescu, ca sa dam doar cateva nume. Lista e insa mult mai numeroasa. Cotidianul a identificat nu mai putin de 16 oameni politici care s-au despartit de Vadim in ultimii ani. Despartirile au fost intotdeauna dureroase. Mai ales pentru cei care au plecat, lasandu-l pe Vadim sa „urle“ in urma lor.

Toti cei care alegeau sa plece din PRM stiau cumva ca urmau sa devina un fel de paria.

Acestia nu erau doar exclusi din partid, ci erau supusi inclusiv oprobriului public fie in revistele detinute de Vadim Tudor („Romania Mare“ si „Tricolorul“), fie chiar in comunicatele si conferintele de presa oficiale ale partidului. Rand pe rand, oamenii care se luptau pentru titulatura de „om de incredere al Tribunului“ si se bateau sa se afiseze la stanga si la dreapta liderului PRM au plecat din partid. Dintre cei vechi, membrii fondatori ai PRM, au ramas alaturi de Vadim doar avocatul Lucian Bolcas si colonelul de securitate Ilie Merce.

Ultimii ani au fost cei mai devastatori pentru „echipa“ lui Vadim. Cea mai rasunatoare plecare este cea a lui Corneliu Ciontu, considerat unul dintre cei mai de incredere oameni ai liderului PRM. Atat de apropiat incat, in martie 2005, Vadim s-a retras de la sefia partidului si i-a predat-o lui Ciontu. Sefia acestuia a durat insa mai putin de trei luni. In iunie, Ciontu a fost fortat sa paraseasca atat presedintia, cat si partidul. Odata cu el au plecat insa si vicepresedintele Anghel Stanciu si zece parlamentari. Stanciu si Ciontu au devenit din acel moment dusmanii partidului. In comunicatul de presa prin care Vadim declara ca i-a dat afara din partid, desi cei doi demisionasera, exprimarile la adresa lor sunt graitoare.

„Este culmea ridicolului ca un electrician pensionar si analfabet, pe nume Cornel Ciontu, care nu stie nici o limba straina si a fost activist PCR la sectorul 5, personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, in locul meu pentru ca nu gasisem altul mai prost printre cei care imi duceau servieta, sa pretinda ca el va baga PRM in Europa“, spunea Vadim despre Ciontu. La fel si despre Stanciu: „Un alt personaj abject pe care l-am dat afara din partid ca pe o masea stricata este Anghel Stanciu. Prin jocurile murdare pe care le-a facut imediat dupa alegerile din 28 noiembrie 2004, el a aranjat cu liderul PSD Iasi, Ion Solcanu, ca prof. univ. dr. Gh. Buzatu, om pe care il ura cu o furie patologica, sa nu mai intre in Senat“.

Tot atunci a plecat si Dorel Onaca, personaj care, dupa ce a incercat sa se apropie de Dan Voiculescu, a ajuns la PD-L, fiind in acelasi timp si un apropiat al presedintelui Traian Basescu. Plecarea lui Onaca i-a adus caracterizari de genul „a jucat foarte bine rolul stergatorului de funduri de presedinti si aspiratorului de scame“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.