Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avizat, vineri, raportul Comisiei de disciplina a municipalitatii, care propune retrogadarea din functie publica, pentru trei luni, a sefului Directiei de Integrare Europeana, Radu Ancuta, in urma audierilor cu privire la etapa 2007 de Formula 3.

Potrivit municipalitatii, propunerea a fost formulata, in conformitate cu Legea privind statutul functionarilor publici, in urma constatarii unor "deficiente in comunicarea unor informatii de interes major aflate in sarcina lui Ancuta".

Initial, reprezentantii municipalitatii anuntasera, tot vineri, ca decizia privind cazul lui Ancuta va fi luata in cursul zilei de luni.

Radu Ancuta a fost acuzat ca l-ar fi dezinformat pe primarul general in legatura cu modul in care a fost organizata etapa Campionatului de Formula 3 din august 2007.

Oprescu a cerut, recent, gasirea unei solutii legale pentru desfasurarea etapei de la Bucuresti a Campionatului de Formula 3 din acest an. Edilul-sef spune ca aceasta cursa a fost organizata ilegal in 2007 si ca in primarie nu ar exista nici un act care reglementeze organizarea etapei de Formula 3 de anul trecut.

"Am fost pus in situatia usor penibila de a fi dezinformat de subordonatii mei privind organizarea acestui circuit. Nu doresc sa

opresc acest circuit, dar nici sa fac improvizatii. Am rugat sa se gaseasca o solutie legala", a declarat Sorin Oprescu.

Directorul Radu Ancuta s-a aparat spunand ca primarul general a fost dezinformat de consilierii sai in privinta acestui subiect si ca exista o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, din 4 august 2005, prin care edilul-sef de atunci, Adriean Videanu, era imputernicit sa negocieze contractul cu firma care organizeaza circuitul automobilistic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.