Vizita ministrului italian de interne Roberto Maroni din 5 august a fost amanata din motive ce tin de agenda politica interna a tarii acestuia, confirma Ministerul roman de Externe, care precizeaza ca oficialul italian va veni in Romania in septembrie.

"Intr-adevar, dupa ce confirmase ieri (joi - n.red.) ca ministrul Maroni va veni la Bucuresti marti, partea italiana a revenit in cursul dupa-amiezii de vineri cu solicitarea de a reprogama vizita pentru luna septembrie. Motivul a fost ca la data respectiva (5 august - n.red.) va avea loc o reuniune a Consiliului de Ministri italian pe probleme de buget", a declarat pentru NewsIn Cosmin Boiangiu, purtatorul de cuvant al MAE.

Presedintele Traian Basescu si premierul italian Silvio Berlusconi anuntasera joi ca Maroni va veni la Bucuresti saptamana viitoare, dar surse diplomatice declarasera vineri pentru NewsIn ca oficialul italian si-a anulat vizita. Potrivit surselor, Maroni ar fi comunicat Romaniei pe cale diplomatica ca nu mai vine in Romania in vizita programata pentru marti, 5 august, insa nu si motivul pentru aceasta.

Seful statului, Traian Basescu, a precizat, joi, 31 iulie, la intoarcerea din Italia, ca i-a adresat ministrului italian de Interne o invitatie de a vizita tara noastra pentru a analiza, eventual saptamana viitoare, alaturi de omologul sau roman Cristian David, un document referitor la noua legislatie italiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.