"Intr-adevar, dupa ce confirmase ieri (joi - n.red.) ca ministrul Maroni va veni la Bucuresti marti, partea italiana a revenit in cursul dupa-amiezii de vineri cu solicitarea de a reprogama vizita pentru luna septembrie. Motivul a fost ca la data respectiva (5 august - n.red.) va avea loc o reuniune a Consiliului de Ministri italian pe probleme de buget", a declarat pentru NewsIn Cosmin Boiangiu, purtatorul de cuvant al MAE.

Presedintele Traian Basescu si premierul italian Silvio Berlusconi anuntasera joi ca Maroni va veni la Bucuresti saptamana viitoare, dar surse diplomatice declarasera vineri pentru NewsIn ca oficialul italian si-a anulat vizita. Potrivit surselor, Maroni ar fi comunicat Romaniei pe cale diplomatica ca nu mai vine in Romania in vizita programata pentru marti, 5 august, insa nu si motivul pentru aceasta.

Seful statului, Traian Basescu, a precizat, joi, 31 iulie, la intoarcerea din Italia, ca i-a adresat ministrului italian de Interne o invitatie de a vizita tara noastra pentru a analiza, eventual saptamana viitoare, alaturi de omologul sau roman Cristian David, un document referitor la noua legislatie italiana.