Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a prezentat, joi, la DNA, in legatura cu dosarul in care anchetatorii anticoruptie fac cercetari privind retrocedari si schimburi de terenuri, el declarand, la intrare, referindu-se la procurori, ca este "in razboi cu slugiile politice ale lui Basescu".

Edilul Constantei a venit la DNA in costumatie militara si la volanul unui Jeep asemanator unuia militar de provenienta americana.

"Nu imi dau jos uniforma pana nu se termina acest razboi", a declarat el.

Mazare a mai spus ca a venit, joi, sa depuna o cerere de recuzare a procurorului de caz, a procurorului sef sectie, Doru Tulus, si a procurorului sef Daniel Morar.

Edilul a afirmat ca face acest demers "dupa ce am aflat ca sunt acuzat ca am furat o suta de milioane de euro de un topograf si un contabil consilier de credite, in niciun caz de experti autorizati".

Radu Mazare a mai declarat ca a fost citat pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala.

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta, in august 2007, primarului Constantei, Radu Mazare, ca este cercetat pentru abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni si ca cercetarile in aceasta cauza au fost extinse cu privire la alte fapte legate de retrocedarea sau schimbul unor terenuri.

Primarul orasului Constanta, Radu Mazare, a fost audiat in acest dosar pe 8 august 2007, timp de o ora si jumatate, de procurorii anticoruptie. La iesirea din sediul DNA a declarat ca in aceasta cauza se considera nevinovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.