"Ma asteptam ca autoritatile locale sa fie primele care se pun in miscare si, din fondurile proprii, aloca un minim de sume alaturi de ceea ce Guvernul intotdeauna a asigurat pentru interventia locala. Mi s-a parut ca de prea multe ori am auzit acelasi laitmotiv: <Asteptam de la Guvern sa ni se dea, sa ni se faca>. De aceea sunt autoritati locale, de aceea exista acest principiu al descentralizarii, au bugete proprii, trebuia sa actioneze din initiativa proprie", a declarat Tariceanu.

Premierul a adaugat ca foarte multe case sunt construite in zone inundabile, unele dintre ele chiar cu autorizatie. In ceea ce priveste locuintele construite fara autorizatie, Tariceanu a precizat ca primariile au obligatia sa gaseasca teren pentru stramutarea lor.

"Autorizatiile date pentru casele construite in zonele inundabile sunt nelegale, (...) in zonele inundabile nu ar fi trebuit ca autoritatile locale sa dea autorizatii de construire. (...) Primariile au obligatia sa gaseasca teren unde sa ii stramute, pentru ca nu vreau ca in fiecare an de inundatii sa avem aceste gen de probleme", a declarat seful Executivului.