Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat miercuri ca Ion Iliescu "mai poate sa stea cel putin patru ani in Parlament", chiar daca a recunoscut ca mesajul despre "sinergia faptelor si meandrele concretului" nu ar avea succes in fata unor Florin Salam, Vali Vijelie, sau Adrian Copilu' Minune.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat miercuri, la sfarsitul conferintei de presa, ca-i va telefona presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, pentru a-l ruga sa candideze inca o data in Parlament. "Ma duc sa-i dau telefon lui Ion Iliescu. Vreti sa-i zic ceva din partea voastra? Mosule, ce tanar esti? Sa-i cant la microfon manele?", i-a intrebat Corneliu Vadim Tudor pe jurnalisti.

"Nu", si-a raspuns liderul PRM. "Dar pot sa-i spun asa: plecarea lui trage cu 10% PSD in jos. A avut si el pacatele lui, dar (...) nu poti conduce bine decat partidul pe care l-ai creat tu insuti. Si in situatia asta mai suntem doi: eu si cu Iliescu", a continuat presedintele PRM. Corneliu Vadim Tudor a spus ca lui Ion Iliescu i-a fost "trantit in cap votul uninominal", iar liderul de onoare al social-democratilor are "un mesaj coerent, frumos".

"Dar cum te lupti cu Florin Salam, cu Vali Vijelie, cu Adrian Copilu Minune? E mai greu. Vin aia, fac o masa cu mici, cu fleici, cu bere si se duce Iliescu si le vorbeste de sinergia faptelor si meandrele concretului il dau aia jos de pe scena. Eu cred ca mai poate sa stea cel putin 4 ani in Parlament", a mai declarat Corneliu Vadim Tudor.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat anterior pentru NewsIn ca decizia de a nu mai candida pentru un loc in Parlament este irevocabila, pe motiv ca viata politica ar fi prea solicitanta pentru varsta pe care o are.

"Nu ma voi razgandi in privinta acestei decizii. Ii las pe cei mai tineri sa candideze. Am activat in toate domeniile vietii politice - si la putere, si in opozitie, nu mai are rost sa continuu. Am deja o varsta...", a afirmat Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a mai precizat, pe de alta parte, ca renuntarea la candidatura pentru Parlament nu inseamna si iesirea definitiva din politica. "Voi ramane activ in partid", a spus el.

Ion Iliescu a implinit 78 de ani pe 3 martie si are la activ doua mandate de senator, in intervalele 1996-2000 si 2004-2008. Actualul presedinte de onoare al PSD a fost sef al statului in perioadele 1990-1996 si 2000-2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.