Ministerul Mediului, prin intermediul Directiei de management al resurselor de apa, a trimis omologilor sai din Ucraina, in data de 24 iulie, o scrisoare de multumiri, semnata de secretarul Ana Drapa, pentru informatiile pe care le primise in aceeasi zi despre debitele Prutului si Siretului.

Scrisoarea, pe care Agentia NewsIn o prezinta in exclusivitate, este semnata de Ana Drapa, "secretarul imputernicitului partii romane pentru aplicarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei privind cooperarea in domeniul gospodaririi apelor de frontiera".

Scrisoarea Ministerului Mediului, care dateaza asadar de joia saptamanii trecute, confirma declaratia guvernatorului de la Cernuti, Vladimir Kulis, care a spus, la RTV, ca Ucraina a informat autoritatile romane despre dezastrul care s-ar putea produce prin cresterea cotelor raurilor comune, adaugand ca partea romana ar fi transmis si multumiri. Declaratia guvernatorului Vladimir Kulis a reprezentat o replica la plangerile formulate public de ministrul roman de Interne, Cristian David, din ultimele zile, care a reclamat absenta unor informari despre riscul inundatiilor din partea Ucrainei. David a spus ca absenta informatiilor cu privire la inundatii din partea autoritatilor ucrainene ar putea fi una dintre cauzele pentru care autoritatile romane au avut la dispozitie putin timp sau chiar deloc, pentru a avertiza populatia asupra pericolului, a declarat, marti, ministrul internelor, Cristian David. Si cu o zi inainte David s-a plans de absenta informatiilor.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.