Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a refuzat sa-si treaca, in ultima declaratie de avere completata si postata pe site-ul institutiei, salariul pe care il primeste. In dreptul rubricii „venituri din salarii“, Mugur Isarescu a scris „conform fisei fiscale“, lucru care face secret salariul sau, dat fiind faptul ca Fiscul nu poate divulga publicului date despre veniturile persoanelor fizice.

Interesant este ca guvernatorul nu a procedat asa in declaratia de avere anterioara. Potrivit documentului (actualizat pe site-ul BNR cu ziua de 22.11.2007, dar in care apare sintagma „completat in 25 ianuarie 2006“), venitul castigat din salariul de la BNR a fost de 297.722 de lei in ultimul an fiscal.

Citeste si:

Asta inseamna un venit lunar mediu de 24.810 lei, adica 7.400 de euro, la cursul mediu din 2007.

Practica secretizarii pare sa se fi extins la nivelul intregii conduceri a bancii centrale, dat fiind ca si in declaratiile de avere din iunie 2008 ale prim-viceguvernatorului Florin Georgescu si ale viceguvernatorilor Eugen Dijmarescu si Cristian Popa apare scris acelasi lucru la rubrica salarii: „conform fisei fiscale“.