Liderul PSD a declarat ca nu s-a hotarat daca va candida pentru un nou mandat de senator sau va alege Camera Deputatilor, invocand tot lipsa impartirii Bucurestiului pe colegii. Diaconescu a mai adaugat ca isi va depune dosarul la sectorul doi.

Diaconescu a fost ofertat de organizatia de Bucuresti sa candideze la Parlament dupa ce a reprezentat PSD in cursa pentru primaria Capitalei, unde s-a plasat al treilea dupa Sorin Oprescu si Vasile Blaga. In prezent, Diaconescu este senator de Constanta.

Tot la Bucuresti ar intentiona sa candideze si actualii parlamentari care reprezinta aceasta circumscriptie, respectiv deputatii Aura Vasile, Rodica Nassar, Madalin Voicu, Ecaterina Andronescu si senatorii Nicolae Marasescu si Nora Rebreanu. Printre numele noi care s-ar putea inscrie in cursa se numara, potrivit unor surse, cantautorul Victor Socaciu, fostul primar al sectorului sase, Dan Darabont, sefa departamentului de educatie al PSD, Ana Birchall, consilierul general Doru Giugula. Adrian Nastase nu si-a depus dosarul la organizatia condusa de Marian Vanghelie, ci la Prahova, iar Ion Iliescu, senator de Bucuresti, a anuntat ca nu mai candideaza.