Presedintele Traian Basescu a afirmat ca si Dumnezeu are o anumita responsabilitate pentru inundatii, deoarece “a dat atata apa”.
In prima localitate inundata pe care a vizitat-o astazi, Tamaseni, judetul Neamt, Basescu i-a asigurat pe oameni ca Guvernul va face tot posibilul sa restabileasca situatia la normal. "O sa ajute Guvernul ca astazi au intrat in sedinta pentru asta. Intai trebuie sa ia hotararile si pe urma ...", le-a spus presedintele celor din Tamaseni, pe care i-a vizitat dupa ce a participat la sedinta de guvern dedicata masurilor contra inundatiilor. El i-a mai incurajat pe oameni spunandu-le ca nu a fost nicio inundatie la care Guvernul sa nu refaca infrastructura si casele oamenilor si ca a vazut localitati in care casele refacute dupa inundatii erau mult mai bune decat cele dinainte. Basescu a mai spus ca guvernul nu poate in acelasi timp sa mareasca salariile si pensiile si sa construiasca si diguri, potrivit NewsIn.

Intr-o scurta conversatie cu o sateanca, presedintele a spus ca nu e recomandat sa dai vina intodeauna pe autoritati, sugerand ca in momente de acest gen e greu sa gasesti vinovati. "Or raspunde autoritatile, dar cred ca si Dumnezeu putin, de a dat atata apa", a spus presedintele dupa ce a fost intrebat de o femeie "cine raspunde de toate astea". Declaratia presedintelui a avut o replica de la la o alta femeie care a spus ca "pe Dumnezeu nu putem sa-l judecam ca El totusi ne-o salvat", iar Basescu a raspuns la randu-i "atunci pe cine sa judecam ?", adaugand ca lucrurile nu se rezolva cautand responsabili.

Seful statului a fost interpelat apoi de un ziarist din presa locala, care i-a reprosat ca a fost membru de partid. "Pot sa intreb ceva tovarasu, stiu de ce spun asta. Deci de 19 ani de zile de cand am scapat de asa-zisa revolutie, de fapt lovitura de stat, deci dumneavoastra nu puteti sa spuneti ca nu ati fost membru de partid. Ati fost si ati fost membru activ", i-a spus jurnalistul. El a continuat spunand ca de 19-20 de ani de zile numai s-a furat. "Si dumneavoastra radeti, dar rasul dumneavoastra spune altceva, tovarasii mei, deci rasul dumneavoatra, rasul dumneavoastra ... ", a continuat reporterul, care l-a facut apoi pe presedinte "comunist". Satenii l-au indepartat insa pe acesta de presedinte, dar presedintele i-a dat replica.

"Intotdeauna gasesti cate unul de-asta care moare dupa comunism... Da, daca au trait o viata intreaga din propaganda o fac si cu apa la gura, le ajunge apa pana la gura si propaganda fac continuu", a comentat Traian Basescu.

Presedintele Basescu este asteptat sa soseasca in cursul acestei zile in alte comune din Bacau si apoi si in orasul Roman si alte localitati din judetul Neamt.

Seful statului le-a cerut politicienilor si cetatenilor sa fie solidari cu oamenii din judetele afectate. El a mai spus ca oamenii din judetele afectate au nevoie sa-si vada alaturi deputatii si senatorii, dar ca evenimentele dramatice nu trebuie dramatizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.