71 de deputati au sub 10 luari de cuvant in Camera, iar 7 dintre ei s-au dovedit cei mai inversunati „dusmani“ ai microfonului. Petru Godja a vorbit de 5 ori in 12 ani

Inaintea ultimei sesiuni parlamentare din actuala legislatura, 18 deputati sunt „creditati“ cu o singura luare de cuvant in plenul Camerei. Dar aceasta unica trecere prin fata microfonului a insemnat doar formalitatea depunerii juramantului. Nimic altceva.

Deci se poate considera ca numarul interventiilor in plen a respectivilor este ZERO. Pentru 14 deputati exista circumstante atenuante: fie au venit in Camera din postura de supleanti intre 2006 si 2008, fie, in doua situatii, au fost europarlamentari. Exista insa un „careu“ de asi care nu beneficiaza de nici o circumstanta.

Campionul deputatilor tacuti este Petru Godja - PSD Maramures.

In acordarea acestui „titlu“ a cantarit foarte mult si activitatea sa din legislaturile 1996-2000 si 2000-2004. In 12 ani, deputatul Petru Godja a luat doar de 5 ori cuvantul de la microfonul Camerei. In primul sau mandat a avut 4 interventii, doua la dezbateri legislative, una cand a prezentat o interpelare la adresa Guvernului si alta cand astepta raspunsul la interpelare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.