Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a vizitat ieri, in Portul Constanta, fregata germana "Koln". Delegatia prezidentiala a sosit cu cateva minute inainte de ora 12.00, cand era asteptata vizita. Dupa prezentarea onorului si imnului de stat de catre garzile de onoare romaneasca si germana, Traian Basescu a vizitat timp de o ora nava germana. La intalnirea cu mass-media, primul gand al presedintelui a fost sa rosteasca "Hristos a inviat!".

Presedintele Romaniei a declarat ca il bucura prezenta fregatei la Constanta si a adaugat ca nava este comparabila, din punctul de vedere al performantelor, cu fregata Regele Ferdinand, care a fost achizitionata la sfarsitul anului trecut. Fregata germana are 20 de ani vechime, dar, ca si "Regele Ferdinand", a fost modernizata.Vizita presedintelui vine ca urmare a invitatiei facute de comandantul fregatei Koln. "Am raspuns cu placere invitatiei si cu respect pentru un stat pe care il dorim prezent in Marea Neagra", a afirmat Traian Basescu.

Traian Basescu a afirmat ca vizitarea fregatei Koln nu i-a adus in memorie clipele petrecute pe mare, pentru ca acest lucru se intampla fara ocazia vreunui eveniment oficial. "Pe vremuri, spuneam ca cei din marina comerciala invata cum sa conduca o nava, iar cei din marina militara invata cum sa le distruga", a afirmat, la bordul navei, Traian Basescu, fost comandant de cursa lunga pe vase comerciale. Presedintele a mentionat insa ca lucrurile nu mai stau asa si ca in prezent marina militara are rolul crucial de a asigura stabilitatea si de a aduce pacea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.