Liderul PSD Mircea Geoana le-a povestit sambata tinerilor de scoala de vara a UNSR ca, pe vremea studentiei, avea parul mai des, era timid cu fetele si castiga un ban de buzunar facand pe taximetristul, pentru ca apoi sa le promita ca, odata ce va ajunge premier, studentii o vor duce mai bine.

Sambata, liderul PSD care s-a prezentat deja drept candidat la functia de premier a dat curs invitatiei studentilor din Uniunea Nationala a Studentilor din Romania si, pentru aproape doua ore, le-a povestit despre experientele sale universitare din tara si de peste hotare, despre proiectele sale de viitor sef al Executivului si despre minusurile si plusurile invatamantului romanesc.

Pe vremea studentiei, Mircea Geoana a povestit ca avea par mai des, castiga un ban de buzunar din taximetrie, facea mult sport si era timid cu fetele.

"Pe vremea respectiva mai castigam ceva bani de buzunar din taximetrie, mergeam noaptea, luam masina lui taica-miu si mai castigam doi poli. Dupa ce am terminat Politehnica si Dreptul am dat meditatii la filosofie si economie politica", a spus Geoana.

"Eu cred ca vremea liderilor providentiali a trecut", a mai spus Geoana, intrebat de un student mai revoltat daca, pentru clasa politica si hotia de astazi nu este nevoie de un nou Vlad Tepes. Din pacate, in Romania inca mai sunt votati lideri providentiali, dar acest vot este unul al <<frustarii>>", a comentat Mircea Geoana.

Dupa ce a povestit, pe larg, parcursul sau universitar, in tara si in strainatate, Geoana a vorbit despre starea actuala a sistemului de educatie din Romania si, in context, despre proiectele PSD ca viitor partid de guvernare.

"Am senzatia ca inca pregatim tineri pentru o economie planificata, ca in comunism", a fost unul dintre lucrurile pe care liderul PSD le-a reprosat actualului sistem de invatamant, precizand ca elevii si studentii ar trebui sa invete sa lucreze in echipa si sa faca practica inca din scoala pentru a se pregati pentru un viitor job. "Este o zapaceala in sistemul de invatamant din Romania, fiecare ministru care vine se crede Spiru Haret", a mai aratat Geoana.

Geoana le-a promis tinerilor ca, in calitate de viitor premier, din cele 63 de miliarde de euro, bugetul estimat al invatamantului pentru urmatorii patru ani, va aloca un miliard pentru a transforma 10 universitati din Romania in poli de educatie care sa atraga studenti si profesori din alte tari. Un alt proiect al "premierului" Geoana este constructia de 20-30 de mii de locuri la camin, pentru a acoperi deficitul de spatiu locativ pentru studenti. De altfel, Geoana considera ca bursele studentesti trebuie sa ajunga la valoarea salariului minim pe economie.

El le-a mai vorbit studentilor despre faptul ca o societate competitiva trebuie sa atinga patru paliere de mobilitate: sociala, geografica, economica si internationala. Pe de alta parte, liderul PSD spune ca trebuie ca proiectele pentru educatie sa depaseasca ciclurile politice, de unde si pactul pentru educatie, pe care PSD l-a semnat in ciuda faptului ca demersul a fost initiat, in parte, din motive demagogice.

Presedintele PSD a perorat si despre inegalitatea din sistemul de invatamant din Romania, cu "insule de excelenta si oceane de disperare", dar si despre "dezastrul" de la examenul de Bacalaureat din acest an.

Liderul PSD a participat sambata la scoala de vara a UNSR, dupa ce, cu o zi inainte, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu le-a vorbit cursantilor, pe care i-a asigurat ca nu se va razgandi in privinta candidaturii sale la Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.