Liderii PNL se vor reuni luni seara in cadrul Biroului Politic Central al partidului pentru a analiza lista candidatilor la alegerile parlamentare, in pregatirea Delegatiei Permanente de marti.

Reuniunea BPC programata pentru ora 18.00 va fi precedata de o intalnire a conducerii interimare a organizatiei Bucuresti.

Lista candidatilor ce va fi suspusa aprobarii Delegatiei Permanente de marti va tine cont de propunerile venite din partea organizatiilor judetene, mai putin cele care au avut rezultate slabe la alegerile locale si care nu vor putea sa isi impuna proprii candidati. Printre aceste organizatii se afla si cea de la Bucuresti, acolo unde majoritatea liderilor partidului si-au anuntat deja intentia de a candida.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, vicepresedintii Ludovic Orban si Crin Antonescu, ca si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, vor sa candideze intr-unul din colegiile uninominale din sectorul 1.

Olteanu a precizat ca va candida intr-unul din colegiile uninominale din sectorul 1, chiar daca organizatia locala a PNL nu l-a trecut pe lista pentru ca nu si-a depus dosarul si pentru ca, asa cum motiva presedintele filialei Vlad Moisescu, nu a mai trecut pe la organizatie de patru ani. Olteanu a sustinut ca decizia privind lista candidatilor apartine conducerii centrale in cazul organizatiilor care au avut rezultate slabe la locale si nu filialei.

"Nu va inchipuiti ca umbla cainii cu covrigi in coada", a comentat Olteanu referitor la faptul ca "greii" partidului, in frunte cu Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu, se inghesuie sa candideze in sectorul 1, acolo unde liberalul Andrei Chiliman a reusit sa castige un nou mandat de primar, singurul obtinut de PNL in Bucuresti. El a sustinut ca, dimpotriva, nu este un colegiu asa de usor intrucat alegerile locale au plasat PNL pe locul trei in sectorul 1, chiar daca acesta a fost un scor mai bun decat cel de la nivelul intregii Capitale.

Ministrii Cristian Adomnitei, Adrian Iorgulescu, Varujan Vosganian, deputatul Relu Fenechiu si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au anuntat ca merg la Iasi, ministrul Eugen Nicolaescu la Mures, iar fostul ministru al afacerilor externe Adrian Cioroianu la Timis. Ministrul Cristian David ar urma sa candideze tot la Bucuresti.

Norica Nicolai va candida intr-unul din colegiile uninominale din Ardeal, cel mai probabil la Arad, in vreme ce presedintele de onoare al PNL Radu Campeanu spunea ca intentioneaza sa reununte la un nou mandat de senator.

Fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu, Adriana Saftoiu, a fost invitata, alaturi de ministrul apararii Teodor Melescanu, sa candideze din partea PNL Prahova, insa nu a dat un raspuns clar.

La fel ministrul justitiei Catalin Predoiu a precizat ca i s-a propus sa candideze, dar nu a dat inca niciun raspuns, sugerand insa ca nu ar fi tentat sa se inscrie in cursa electorala intrucat doreste sa isi termine mandatul de la MJ ca tehnocrat. La preluarea mandatului el s-a declarat independent politic, dar apropiat al ideilor liberale. Predoiu a fost membru PNL-Aripa Tanara.

Fostul sef SIE Catalin Harnagea va candida si el intr-unul din colegiile din Valcea.

Liberalii ar urma sa discute si despre programul de guvernare cu care partidul se va prezenta in campania electorala, precum si despre o eventuala colaborare cu PNTCD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.