Premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Muncii, Paul Pacuraru si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, au agreat, impreuna cu reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor, in urma unei intalniri ce a durat peste trei ore, forma finala a acordului privind majorarea salariului minim brut lunar.

Primul ministru le-a propuns, miercurea trecuta, reprezentantilor confederatiilor sindicale sa accepte ca salariul minim sa fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie si la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009, cu o crestere ulterioara graduala de o suta de lei pe an. De asemenea, potrivit proiectului de acord, in anul 2014 salariul minim ar trebui sa ajunga la valoare de 1.325 de lei, reprezentand 50% din salariul mediu brut pe luna.

Premierul Tariceanu a acceptat sa se intalneasca cu sindicalistii dupa ce acestia au amenintat ca vor bloca centrul Capitalei, prin organizarea de mitinguri, pentru a obtine majorarea salariului minim de la 500 la 540 de lei.

De la inceputul declansarii protestelor la nivel national, pe 2 iulie, aproape 1.500 de sindicalisti ai CNSLR Fratia, Cartel "ALFA" si BNS au pichetat sediile prefecturilor din tara, Ministerul Muncii, Ministerul de Finante si Guvernul, pentru a cere majorarea salariului minim pe economie.