Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a asigurat ca partidul pe care il conduce va merge singur in alegerile parlamentare, iar politica de aliante a formatiunii se va limita la colaborarea parlamentara sau in cazul formarii unui Guvern de uniune nationala, relateaza NewsIn.
Corneliu Vadim Tudor a declarat ca PRM nu are nevoie sa se gandeasca la o politica de aliante pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an, deoarece partidul pe care il conduce va intra in legislativ "pe picioarele proprii". "La alegeri, PRM va merge singur", a asigurat Corneliu Vadim Tudor, care a mai precizat ca PRM colaboreaza la nivel parlamentar, dar si local cu mai multe formatiuni politice. "Vom avea o alianta daca va fi cazul unui Guvern de uniune nationala, singurul care ar putea rezista si organiza alegerile", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

In acelasi context, Corneliu Vadim Tudor a acuzat "o anumita parte a presei" de dezinformare si a declarat ca "minciunile care se publica au darul de a-i speria pe cei slabi de inger sa plece din PRM". "Sa plece! Daca eu am dat vreodata de inteles ca nu mai pot de durere ca pleaca x sau y inseamna ca nu ma cunoasteti. Sa plece unde vor!", a continuat liderul PRM. Corneliu Vadim Tudor a declarat ca PRM are un fond de cadre foarte bogat, iar "dragoste cu sila se cheama viol". Intrebat despre informatiile din presa care il plaseaza pe Gheorghe Funar in fruntea unui puci, liderul PRM a declarat ca "e o gluma proasta". "Presa lui Vantu o sa o ia vantu. (...) Unde sa plece Funar? La PC? Dupa care sa faca o alianta cu ungurii. Ce bine i-ar sta lui Funar sa joace un ceardas cu Verestoy!", s-a amuzat liderul PRM.

Ziua afirma in editia de joi, 24 iulie, ca liderul peremist Gheorghe Funar vrea sa-l inlature pe Tudor de la conducerea partidului si sa realizeze o fuziune fulger cu PC. Sursele citate de Ziua sustin ca senatorul se bucura de sprijinul majoritatii presedintilor de filiale, organizatiile peremiste fiind in clocot dupa rezultatele extrem de slabe obtinute de partid la europarlamentare si la locale.

Gheorghe Funar publica in ziarul Tricolorul un drept la replica in care afirma ca nu a actionat pentru inlaturarea lui Corneliu Vadim Tudor din functia de presedinte a PRM si nu este preocupat de acest post. "In acelasi timp, impreuna cu presedintele partidului si cu ceilalti colegi din Comitetul Director si Consiliul National al PRM, este necesar sa gasim solutiile potrivite pentru a asigura, pe de o parte, continuarea activitatii partidului in viitorul Parlament al Romaniei", spune Funar in dreptul la replica. Funar precizeaza ca nu exista neintelegeri intre el si presedintele Partidului Romania Mare si niciodata C.V. Tudor nu i-a solicitat sa candideze pentru functia de primar al Municipiului Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.