Primarul Constantei, Radu Mazare, refuza sa se prezinte la DNA si il acuza pe Daniel Morar ca incearca sa suspende o hotarare definitiva si irevocabila pe care edilul a castigat-o in instanta, transmite corespondentul NewsIn.
"Slugoiul sef de la DNA, procurorul domnului Basescu, ma refer la domnul Morar, a cerut la Curtea de Apel Constanta o suspendare provizorie a executarii sentintei prin care eu am castigat daune si i-am obligat sa imi arate ce pregatire profesionala au acei specialisti care spun ca as fi furat 100 de milioane", a declarat vineri Radu Mazare.

El a facut referire la un demers facut la Curtea de Apel Constanta, unde DNA a depus aceasta cerere de suspendare a deciziei instantei. "Pentru ca acei specialisti nu au nicio pregatire si pentru ca acei specialisti, cum spune legea, nu au avizele ministerelor, pentru ca totul e o facatura si, atunci, disperat, a cerut suspendare executarii", a spus Mazare.

Edilul a precizat ca solicitarea DNA a fost judecata de un complet format din patru judecatori, iar demersul institutiei a fost respins. "Ca atare, va fi obligat sa-mi arate si mie cu ce specialisti fara calificare a hotarat domnia sa ca eu am furat 100 de milioane", a mai spus Mazare.

Intrebat despre motivatia prezentata de DNA la Curtea de Apel, Radu Mazare a afirmat ca se intentioneaza "sa se ceara procurorului sef al Romaniei sa se faca un recurs in revizuire, lucru care se intampla foarte rar pentru ca hotararea e definitiva si irevocabila".

Radu Mazare mai sustine ca DNA cauta tot felul de metode pentru ca dosarul sau sa ajunga in instanta. El a mai spus ca, in ultima perioada, a fost citat de doua ori la DNA, iar miercurea viitoare a fost chemat sa se prezinte din nou, dar ca refuza sa faca acest lucru. "Vor sa imi prezinte documentele de urmarire, sa ma arunce in instanta fara sa execute hotararea. Asa lucreaza domnul sef de la DNA, iar eu i-am spus ca nu ma duc la el pana cand nu executa hotararea de instanta definitiva si irevocabila", a adaugat el.

DNA va trebui sa ii plateasca primarului Constantei, Radu Mazare, daune morale de 5.000 de lei si cheltuieli de judecata de 1.500 de lei, printr-o decizie de luna trecuta a Curtii de Apel Constanta. Mazare solicita instantei obligarea DNA la furnizarea informatiilor pe care le ceruse in data de 6 noiembrie 2007, cu privire la domeniul in care detin "inalta calificare profesionala" specialistii Catalin Ion Cucuoara si Gheorghe Macovei, angajati ai Serviciului de Specialisti de la DNA. La solicitarea facuta, reprezentantii DNA i-au dat primarului un raspuns negativ si au refuzat sa ii ofere informatiile solicitate.

Mazare sustinea in actiunea formulata ca este cercetat de DNA in dosarul 29/P/ 2005, ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945-1989. Edilul mai afirma in plangere ca in dosar s-a inceput urmarirea penala urmare a intocmirii de catre specialistii Cucoara si Macovei a unei constatari tehnico-stiintifice, care a fost apreciata ca avand valoarea unui raport de expertiza si care reprezinta baza probatorie a acuzarii.

In baza acestuia s-a inceput urmarirea penala si extinderea cercetarilor din data 25 iulie 2007 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA. Radu Mazare declara, anul trecut, ca a comandat, pe cont propriu o expertiza unor specialisti prin care se demonstreaza ca nu exista un prejudiciu, iar “evaluarea facuta de DNA este eronata cu tendinte de majorare”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.