Gigel Sorinel Stirbu, cumatrul premierului roman Calin Popescu Tariceanu, a fost desemnat drept candidatul PNL in Colegiul nr.6 pentru Camera Deputatilor, cel mai bun pentru liberalii din judetul Olt, conform presedintelui PNL Olt, Ioan Ciugulea, relateaza NewsIn.
Gigel Sorinel Stirbu, ministru secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, are mari sanse sa ocupe un loc in Camera Deputatilor, in mandatul viitor. El va candida in cel mai bun colegiu pentru liberali, putand obtine la alegerile viitoare mai mult de jumatate din voturi. Din acest colegiu, constituit in jurul orasului Draganesti –Olt, fac parte 17 localitati, 10 dintre ele fiind conduse de primari PNL, majoritatea dintre ei iesiti din primul tur de scrutin si cu un procent de peste 70% din voturile exprimate.

Stirbu a indeplinit, inainte de a pleca al Guvern, functia de subprefect de Olt, propus de PNL. El este ruda prin alianta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, seful guvernului botezandu-i, in urma cu doi ani, fiul cel mic.

Stirbu a fost numit in functia de secretar de stat in iunie anul trecut. Are 37 de ani si este de profesie preot. El a renuntat la preotie in 2002, dupa sapte ani de activitate, pentru a deveni om de afaceri. Este casatorit si are doi copii.

Asemeni lui Stirbu, exista in Olt si reprezentanti ai PD-L si PSD despre care se spune ca au deja mandatul de parlamentar in buzunar, cunoscuta fiind preferinta electoratului din zonele respective pentru o anume formatiune politica, dar si apartenenta primarilor din fruntea localitatilor ce alcatuiesc colegiile respective. Candidatii care au mari sanse sa obtina mai mult de jumatate din voturile electoratului la alegerile generale sunt: Daniel Barbulescu din partea PD-L Olt, in Colegiul nr.1-Slatina, si social-democratul Florin Iordache, in Colegiul nr.5-Caracal, ambi intrand in cursa pentru un loc in Camera Deputatilor.

PSD-istii mai au sanse la fel de mari si in Colegiul nr.2 pentru Senat, in care candideaza liderul organizatiei judetene, senatorul Ion Toma, vicepresedinte al partidului pentru Zona Oltenia, dar si in Colegiul nr.2 pentru Camera Deputatilor unde, insa, nu s-a stabilit cine va candida din partea social-democratilor.

Surse din interiorul organizatiei dau ca sigura candidature in acest colegiu a presedintelui Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Aurel Gubandru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.