“Ar fi un bun premier Gheorghe Funar, care este conferentiar universitar in economie”, a sustinut presedintele PRM, citat de A.M.Press. Afirmatiile lui Vadim Tudor privind capacitatea lui Funar de a conduce Executivul vin in contextul in care, un cotidian central a scris ca senatorul de Cluj ar pune la cale un complot in partid in urma caruia sa il rastoarne de la conducerea PRM pe CV Tudor, urmand sa preia sefia pentru a realiza o fuziune-fulger cu Partidul Conservator. “Minciuni. Am vorbit cu Gheorghe Funar acum 20 de minute, nici vorba de complot sau altceva”, a afirmat liderul PRM.

In alta ordine de idei, trebuie spus ca Vadim Tudor a respins pe rand alte nume de posibili prim-ministri evocate pe piata politica in ultima perioada. Daca pe liderii PD-L s-a multumit sa-i respinga laconic – spunand ca Emil Boc nu poate fi prim-ministru pentru ca “nu se pricepe la economie”, iar Theodor Stolojan (economist de meserie – n.r.) este “exclus pentru ca a mai fost” – Corneliu Vadim Tudor a insistat foarte mult asupra imposibilitatii ca in pozitia de prim-ministru sa ajunga liderul PSD, Mircea Geoana.

“N-are el fata. Pai daca Geoana va fi premier, soacra-sa, Margareta Costea, va conduce Romania. Pai ea e barbatul in familie si a facut din el dintr-un prostanac, lider de partid, ca sa ma folosesc de o expresie a lui Ion Iliescu (...) Geoana nu poate fi premier pentru ca trebuie sa fim si noi de acord, si le-am aratat ca le dam peste cap planurile”, a sustinut liderul PRM.

Vadim Tudor a reiterat in cadrul emisiunii de miercuri seara disponibilitatea partidului sau de a participa la un Guvern de uniune nationala care sa conduca tara pana la alegeri, presedintele PRM sustinand ca ar fi gata sa preia portofoliul Internelor. “As fi ministru de Interne. I-as baga la puscarie pe toti cei care au jefuit tara”, a mai declarat CV Tudor.

De asemenea, liderul PRM a mai precizat ca in luna iunie, inainte de incheierea sesiunii parlamentare, mai multi deputati si senatori reprezentand PNL si PSD i-au transmis ca intentioneaza sa sustina propunerea legislativa a senatorului PRM Gheorghe Funar, potrivit careia aplicarea votului uninominal ar urma sa fie amanata pentru alegerile din 2012.