UE a constatat inca o data ca, in ceea ce priveste coruptia, nimic nu s-a schimbat in Romania si Bulgaria, doua tari unde "pestele de la cap se-mpute" si in privinta carora s-a facut o greseala prin admiterea lor in 2007 fara a indeplini conditiile, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.
"UE a constatat o data in plus ca nimic nu s-a schimbat in cele doua tari in ceea ce priveste coruptia. Intr-adevar, abordarea CE este nuantata pentru fiecare tara in parte, Romania aparand intr-o lumina intrucatva mai favorabila decat Bulgaria. Pentru cele doua tari constatarea CE nu este decat o catalogare, iar pentru celelalte state - o dezamagire", scrie FAZ. Ambele tari sunt cu mult in urma standardelor celorlalte membre UE, "autoritatilor postcomuniste lipsindu-le hotararea de a aborda problema cu obisnuita fermitate", scrie cotidianul german. "Ce ramane de facut?", se intreaba FAZ. Raspunsul este in acelasi ton cu restul articolului: "Este aproape de netagaduit ca s-a comis o greseala cand s-a decis aderarea Romaniei si Bulgariei in 2007.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.