In lipsa votului prin corespondenta, romanii s-au calcat in picioare, la referendumul din 2007, in fata ambasadelor. La coada au stat chiar si sute de persoane

Masurile privindu-i pe romanii din strainatate, din legea votului uninominal, sunt considerate de catre conationalii de peste hotare un regres fata de vechiul sistem de vot

Prevederea potrivit careia vor putea vota doar romanii cu domiciliul in strainatate ii indigneaza pe romanii din Italia.

O scrisoare deschisa adresata autoritatilor de la Bucuresti de catre Asociatia Romanilor din Italia atrage atentia ca noile reguli de vot pentru romanii din strainatate sunt de fapt un regres.

Scrisoarea critica prevederea potrivit careia vor putea vota doar romanii cu domiciliul in strainatate, „adica exact cei care au renuntat la cartea de identitate romaneasca, care au decis sa renunte definitiv la ideea intoarcerii acasa, care au practic cele mai putine legaturi cu tara-mama".

„Ceilalti, care traiesc zi de zi cu gandul intoarcerii, care au permis de rezidenta in strainatate, sau pasaport turistic nu vor putea vota (...) Practic, suntem impiedicati sa votam, desi suntem cetateni romani si conform Constitutiei avem aceleasi drepturi cu toti ceilalti cetateni romani din tara", se arata in textul semnat de presedintele ARI, Eugen Terteleac.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.