Reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai municipalitatii bucurestene, care fac parte din comisia mixta de elaborare a strategiei privind trecerea spitalelor in subordinea municipalitatii, nu au ajuns la un punct de vedere comun.
Daca Primaria Capitalei vrea sa preia toate spitalele incepand cu data de 1 octombrie, in baza unei strategii care sa fie definitivata pana pe 31 august, Eugen Nicolaescu nu agreeaza acest troc. Un reprezentant al municipalitatii spune ca motivele pentru preluarea tuturor spitalelor sunt, in primul rand, acelea ca responsabilitatea se va imparti la mai multi factori de decizie si ca vor creste fondurile alocate spitalelor, datorita finantarilor asigurate de primarie.

Dupa trecerea spitalelor in administrarea municipalitatii, posturile de manager al unitatilor sanitare ar urma sa fie ocupate prin concursuri organizate de Primaria Capitalei. Ministerul Sanatatii agreeaza insa ca numai spitalele mici sa treaca la primarie, iar asta din ianuarie 2009. Aceasta ar insemna ca spitalele clinice si cele de urgenta, cum ar fi Colentina, Floreasca si Spitalul Universitar, vor ramane, in continuare, in administrarea ministerului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.