Ceilalti membri ai cabinetului se impart in doua grupuri. Cativa, printre care prim-ministrul Tariceanu, vor candida in Bucuresti, fiind obligati la deplasari minime. Cei mai multi ministri, apartinand PNL si UDMR, vor fi insa nevoiti sa se imparta intre obligatiile guvernamentale si deplasari electorale de sute de kilometri.
Cea mai mare inghesuiala va fi in Moldova. La Iasi vor candida Varujan Vosganian si Cristian Adomnitei, alaturi de fostul lor coleg de cabinet Tudor Chiuariu.

In perioada campaniei electorale, o parte din atributiile ministrilor vor fi preluate de secretarii de stat. „In nicio tara din lume, cand intri in campanie electorala, nu angajezi decizii mari pentru viitor", spune ministrul muncii, Paul Pacuraru.

In toamna, in campania electorala, agenda executivului va fi subtire

Cabinetul Tariceanu se repliaza pentru viitorul Parlament. Aproape totiministrii se pregatesc pentru noul legislativ.

Ministrul muncii, Paul Pacuraru, care candideaza pentru al patrulea mandat la Senat, la Galati, spune ca agenda guvernamentala va fi mai lejera pe ultima suta de metri: „In nicio tara din lume, cand intri in campanie, nu angajezi decizii mari pentru viitor. Nu vom avea decizii revolutionare in acest interval", spune el. Paul Pacuraru nu isi ia liber, ci va face campanie la fiecare sfarsit de saptamana.

Ministrii care candideaza in Bucuresti sunt avantajati, deoarece nu sunt nevoiti sa se deplaseze pe distante mari. Ministrul de interne, Cristian David, si ministrul Ludovic Orban, ambii candidati in Bucuresti, la sectoarele 2 si 1, nu au motive sa-si ia concediu.

Ministrul David trebuie sa se hotarasca daca alege un colegiu pentru Senat, in Vaslui, sau un colegiu pentru Camera, in sectorul 2 al Bucurestiului. Seful guvernului, Calin Popescu Tariceanu, va candida pentru un post de deputat, intr-un colegiu din sectorul 1.