Mult disputata vina privind dezvaluirea cerintelor la disciplina limba si literatura romana, proba orala de la bacalaureat, pare sa ii apartina chiar ministrului Cristian Adomnitei, fiind o problema de organizare.

Potrivit profesorului Gheorghe Radulescu, presedintele Agentiei de Evaluare si Acreditare a Calitatii Educatiei (AEACE), transmiterea cerintelor cu o zi mai devreme este o problema manageriala a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Reamintim ca pe 23 iunie, in prima zi a bacalaureatului, ministrul Cristian Adomnitei a anuntat ca au existat scurgeri ale cerintelor la proba orala la limba romana.

Atunci ministrul Educatiei a sesizat mai multe institutii si a declarat ca se stie vinovatul. Pana acum numele acestuia a ramas un mister. "Vinovat este cel care a semnat ordinul de desfasurare a bacalaureatului, adica ministrul Adomnitei. Parola pentru cerinte nu trebuia decriptata pe data de 22 iunie, la ora 14.00, ci chiar in ziua probei, pe 23 iunie, la ora 7.00.

Afirmatiile reprezentantilor MEdCT, cum ca cineva ar fi furat cerintele, nu sunt decat o diversiune. Au vrut sa isi acopere incompetenta, in sensul ca si-au dat seama ca in ordinul privind desfasurarea bacalaureatului s-au strecurat unele greseli.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.