Fundatia Academia Civica solicita introducerea unui curs obligatoriu de istorie a comunismului in Romania la liceu, care sa reprezinte si materie obligatorie pentru bacalaureat.

Presedintele fundatiei, Ana Blandiana, a precizat marti, in cadul unei conferinte desfasurate la Institutul Francez, ca fundatia pe care o conduce va adresa o scrisoare Ministrului Educatiei pentru introducerea orelor de curs de represiune a comunismului in Romania, in regim obligatoriu, chiar din aceasta toamna, informeaza Newsin.

Aceasta a adaugat ca materia respectiva ar trebui sa fie obligatorie pentru bacalaureat, denuntand totodata faptul ca istoria este doar optionala la acest examen. "Este o spalare a creierului ce se intampla acum, se programeaza niste generatii care nu isi vor cunoaste trecutul", a mai spus, pentru NewsIn, presedintele Fundatiei Academia Civica.

Fundatia Academia Civica a sustinut realizarea Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet in fosta inchisoare din localitate, precum si Centrul international de studii asupra comunismului, cu sediul in Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.