Desi nici un partid nu este dispus sa admita ca vrea sa racoleze personalitati de acest gen, mai toate formatiunile sunt in cautarea unor politicieni ad-hoc, aducatori de voturi fara mari efoturi. PSD l-a facut pe Adrian Copilul Minune consilier local. PNL pregateste o lista intreaga. Printre cei ofertati se afla si fosta atleta Gabriela Szabo, care ar putea candida chiar pe listele parlamentare ale PNL dintr-o circumscriptie din Bucuresti, la deputati. Szabo a devenit apropiata de liberali prin intermediului sotului ei, fostul atrenor Zsolt Gyöngyössy, care este membru al PNL de mai multi ani.

Ivan Patzaichin, o alta fosta glorie a sportului romanesc, multiplu campion olimpic si mondial la canotaj, este asteptat sa candideze la un post de deputat sau senator intr-o circumscriptie din Tulcea. Patzaichin a primit aceasta oferta pentru ca este nascut in Delta, la Mila 23, si este amic cu mai multi lideri ai PNL din zona.

La Alba candideaza doi interpreti de muzica populara: Nicolae Furdui Iancu, care este consilier judetean din partea PNL, si Ionut Fulea.