Secretarul executiv al PDL, Mircea Toader, a castigat la Tribunalul Galati procesul intentat statului roman, caruia i-a cerut despagubiri pentru persecutiile exercitate de fosta securitate asupra sa si a familiei sale in perioada comunismului, sentinta instantei nefiind insa definitiva.

Potrivit sentintei Tribunalului Galati, Toader ar trebui sa beneficieze de la statul roman de despagubiri in valoare de 100.000 de lei, pentru persecutiile exercitate impotriva familiei sale de catre Securitate, in anii comunismului.

Democrat-liberalul Mircea Toader a initiat acest proces inca din perioada in care ocupa functia de ministru secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului, in Cabinetul Tariceanu. El a dat in judecata statul, cerand despagubiri de doua miliarde de lei vechi pentru represaliile exercitate de Securitate asupra sa si a familiei sale.

Toader si-a fundamentat actiunea spunand ca, in anul 1986, cand era director al Centrului de Perfectionare a Navigatiei Fluviale Galati, intr-o sesizare anonima, a fost acuzat ca ar detine aur, valuta si aparatura electronica. Aceasta sesizare a generat urmarirea membrilor familiei lui Mircea Toader si perchezitii la locuinta sa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.