Romania este a treia tara ca numar de petitii depuse la Parlamentul European, din care 199 admisibile, a declarat marti eurodeputatul PSD, Victor Bostinaru, intr-o conferinta de presa, atragand atentia Guvernului Romaniei asupra petitiei depuse de Episcopul Catedralei Catolice referitoare la constructia Cathedral Plaza.

Membru titular in Comisia pentru petitii a Parlamentului European, Bostinaru, a subliniat ca este posibil ca “statul roman sa fie penalizat” pentru aprobarea constructiei Cathedral Plaza langa Catedrala Catolica Sfantul Iosif din Bucuresti. Pe 10 septembrie va avea loc audierea episcopului Catedralei Catolice de catre membrii Comisiei pentru petitii si a celei de cultura, a declarat eurodeputatul pesedist, care este de parere ca Guvernul roman ar putea sa fie sanctionat deoarece a incalcat prevederile directivelor europene referitoare la patrimoniul national. El a adaugat ca autorizatia de construire a fost data inainte ca Romania sa devina membru al Uniunii Europene. Cu toate acestea, executivul roman, “din neglijenta” nu a luat in calcul ca trebuie sa respecte anumite directive care reglementeaza situatia patrimoniilor nationale, riscand sa primeasca “penalizari financiare” in acest sens.

Scandalul legat de constructia imobilului Cathedral Plaza a inceput in vara lui 2006. In prezent, toate etajele cladirii de pe strada General Berthelot sunt deja construite. Clerul romano-catolic acuza Primaria Sectorului 1, Consiliul local Sector 1 Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Cultelor si Inspectoratul de Stat in Constructii al Municipiului Bucuresti ca au eliberat ilegal o autorizatie de constructie companiei Millenium Building Development pentru ridicarea unei cladiri de birouri, in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif, ceea ce afecteaza lacasul religios, inregistrat ca patrimoniu cultural national, conform NewsIn.

Europarlamentarul recomanda autoritatilor romane sa ia in serios petitiile inaintate Parlamentului European. “Comisia pentru petitii reprezinta singura interfata intre institutiile europene si cetatenii Uniunii”, a subliniat Bostinaru. El a adus aminte de petitia Automobil Club Roman si Realitatea Media impotriva taxei auto care a obligat Guvernul Romaniei sa dea banii inapoi romanilor care au platit taxe exagerate statului pentru automobilele cumparate din strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.