Peremistii iau in calcul atacarea in contencios administrativ a viitoarei hotarari de Guvern referitoare la delimitarea colegiilor uninominale, confirmand supozitiile PD-L cu privire la piedicile ce vor fi puse implementarii noului sistem de vot.
"Nu excludem atacarea in contencios administrativ a hotararii de Guvern privitoare la votul uninominal. Asteptam aparitia hotararii Executivului si, daca aceasta incalca cea mai mica prevedere legala, PRM o ataca in contencios administrativ", ne-a declarat ieri vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas.

"PRM este singurul partid care s-a opus organizat si deschis introducerii votului uninominal. Din pacate, foarte multe dintre temerile noastre legate de uninominal s-au adeverit cu ocazia votului dat pentru Consiliile Judetene, unde au avut intaietate candidatii cu bani", a explicat Bolcas. De mentionat ca, inca in urma cu o luna, intr-o sedinta a conducerii PRM, Vadim Tudor a incercat sa isi linisteasca liderii, speriati de spectrul unui destin neparlamentar, sustinand ca stie de existenta unei intelegeri PNL-PSD care are rolul amanarii introducerii votului uninominal. Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a asigurat ieri ca alegerile se vor tine la sfarsitul lunii noiembrie, iar colegiile uninominale au fost decupate pe baza consultarilor dintre PNL, PSD si PD-L. "Nu-mi schimb parerea nici in ceea ce priveste data alegerilor, asa incat, daca Emil Boc nu reuseste sa gaseasca candidati in partid, sa nu mizeze pe amanarea alegerilor", a spus Olteanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.