Cu planuri de a prinde scaunul de premier la toamna, liderul PSD nu vrea sa se trezeasca la guvernare cu un buget facut de liberali.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca bugetul pe 2009 trebuie sa intre in dezbatere in termenul legal, dar sa fie asumat si votat de noul Parlament in decembrie, informeaza NewsIn. "Bugetul pe 2009 trebuie sa fie aprobat in decembrie de noul Parlament. (...) Bugetul va trebui sa intre in dezbatere in termenul legal, dar votul propriu-zis trebuie amanat, mai ales ca vom avea aceste bugete multianuale.

N-ai cum sa lasi un guvern muribund sa amaneteze patru ani de politica fiscala si bugetara. E dreptul viitorului Parlament, viitorului Guvern, viitoarei majoritati sa puna un astfel de buget in discutie", a explicat Geoana in cadrul primei dezbateri a ofertei de guvernare PSD-PC.

Liderul PSD a mai adaugat ca Romania este aproape singura tara in care un guvern vine la putere si pune in aplicare un buget aprobat de vechea legislatura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.