Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut o intalnire cu conducerile principalelor societati care asigura curatenia in Municipiul Bucuresti. Acesta le-a cerut patronilor si administratorilor sa igienizeze carosabilul si trotuarele, sa curete semafoarele si semnele de circulatie, sa toaleteze copacii, sa spele stalpii si panourile de afisaj, gurile de metrou, dar si punctele de intrare si iesire din Bucuresti.

"Domnul primar ne-a cerut sa curatam stalpii de afisele montate. Va dati seama ca este un procedeu greoi. Sunt panouri si stalpi cu zeci de afise lipite unul peste altul, acolo trebuie sa punem o solutie speciala ca sa le dam jos. Noi nu suntem obligati, prin contract, sa facem aceste lucruri, insa daca primarul general a cerut, o facem. Pentru fiecare lucrare vom face deviz de plata si vom fi platiti separat", a declarat Ilie Ciuclea, directorul general al firmei de salubrizare Supercom.

Silviu Prigoana, patronul firmei Rosal, a spus ca este de acord sa faca ce i-a cerut Oprescu si ca nu va cere bani in plus pentru aceste servicii.

Firmele care asigura salubrizarea sectoarelor 1-6 ale Bucurestiului sunt obligate acum, prin contracte de prestari servicii, doar sa mature, sa spele carosabilul si sa ridice gunoiul de la asociatiile de locatari cu care au semnat intelegeri.