Biroul Permanent Judetean al PD-L Constanta va analiza posibilitatea sanctionarii, pana la excludere, a 15 membri, care au participat la Consiliul Local Extraordinar de sambata, o reuniune considerata nestatutara de actuala conducere interimara, informeaza NewsIn

Liderul interimar al filialei PD-L Constanta, Ion Popescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca tinta organizatiei este, in prezent, obtinerea unui scor cat mai bun, cat mai apropiat de cel propus, la alegerile parlamentare din toamna. “Birou Permanent National (BPN) nu recunoaste acel conclav al unor nemembrii de partid, evident nici asa-numitele hotarari adoptate acolo nu pot fi recunoscute de cineva. Un Consiliu de Coordonare Local (CCL) nu poate anula hotarari ale BPN sau ale Biroului Permanent Judetean (BPJ). Totul are un caracter nelegal, pe care, de altfel, l-am mai remarcat si inainte de aceasta adunare“, a declarat Popescu.

Liderul PD-L Constanta a mai spus ca decizia luata fata de membrii exclusi ramane neschimbata si la acestia se adauga alti 15 membri, a caror situatie va fi analizata pentru participarea la CCL. “A fost un teatru de vara. Am reusit sa identificam doar vreo 15 persoane care sunt membre ale partidului, celelalte nu pot fi identificate, nu stim cine sunt. Nici nu putem sa le sanctionam daca nu sunt membre. Cele identificate vor fi supuse analizei si sanctiunilor anuntate deja”, a mai spus Popescu.

El a adaugat ca unele persoane care au fost convocate sa isi exprime punctual de vedere in BPJ inainte de a fi sanctionate au anuntat ca nu se pot prezenta din motive obiective. “Unii s-au imbolnavit subit dupa CCL, altele au plecat din localitate si nu se pot prezenta la convocare. Cel mai probabil hotararile se vor lua la viitorul BPJ”.

Liderul interimar al PD-L Constanta a mai spus ca din cei 15 membrii convocati doar trei au confirmat prezenta, dar ca le vor fi ascultate punctele de vedere, iar sanctiunile care pot fi de la mustrare pana la excludere, potrivit statutului, vor fi aplicate in functie de gravitatea abaterilor. ”Nu avem timp de CCL-uri, CCJ-uri si dispute cu diversi frustrati”, a declarat Popescu, care a precizat ca PD-L Constanta nu are nicio problema in momentul de fata.

Filiala va verifica in termen de o saptamana baza de date a membrilor din organizatia municipala si are la dispozitie doua saptamani pentru a verifica si membrii din organizatia judeteana.

Peste 300 de membri ai PD-L Constanta au participat, sambata, la Consiliul de Cooordonare Local Extraordinar, convocat de unii democrat-liberali nemultumiti de decizia de dizolvare a organizatiei municipale. In cadrul reuniunii, fostul secretar general al organizatiei municipale a PD-L Constanta, exclus din partid, Remus Macovei, a scos in evidenta mai multe gafe pe care le-ar fi comis Ion Popescu (candidatul PD-L la functia de presedinte al CJ, n.r.), dar si "discursuri jenante" ale lui Dorel Onaca din timpul campaniei electorale care ar fi dus la "demoralizarea membrilor". In acelasi timp, criticile lui Macovei au vizat-o si pe Elena Udrea, "care a venit in campania electorala doar de trei ori, desi a avut o contributie la impunerea celor doi (n.r.- Dorel Onaca si Ion Popescu) de la Bucuresti".

La randul sau, Mioara Safciuc, membru fondator al PD-L Constanta, l-a criticat pe liderul interimar al filialei judetene, Ion Popescu si atitudinea acestuia din campania electorala, cand ar fi dat dovada de aroganta si dispret fata de oameni. Afirmatiile Mioarei Safciuc au fost urmate de aplauze si fluieraturi din partea celor aflati in sala.

Mioara Safciuc a laudat prestatia candidatului PSD Radu Mazare din campania electorala, afirmand ca acesta a avut o strategie mult mai buna decat a candidatului PD-L la Primaria Constanta, Dorel Onaca. Ea a cerut membrilor partidului sa se mobilizeze pentru alegerile din toamna si a mai spus ca "nimeni nu a pus problema sanctionarii celor de la Bucuresti care au coordonat activitatea, Elena Udrea si Valeriu Stoica, care au aruncat pisica in curtea vecina, iar dispozitiile de la centru nu sunt normale".

Cu o zi inainte de convocarea CCL, liderii locali ai partidului au anuntat excluderea din partid a sapte membri care au anuntat ca vor sa organizeze un Consiliu de Coordonare Local. Liderul interimar al filialei PD-L Constanta, avocatul Ion Popescu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca, in urma intrunirii Biroului Judetean al PD-L de miercuri seara, a fost luata decizia de excludere a sapte membrii. El a mai adaugat ca orice membru care va fi prezent, sambata, la CCL, risca sa fie exclus din partid. In afara de Remus Macovei, fostul secretar general, au mai fost exclusi din partid Mihai Bobe (fost presedinte la organizatia de tineret), dar si membrii PD-L Marian Dobrea, Dan Diaconescu, Alexandru Craciun, Dumitru Duna, Vladimir Colteanu.

Liderul democrat-liberal Emil Boc a declarat duminica, 20 iulie, intr-o conferinta de presa, ca PD-L "va rezolva cu grija" situatia din filiala Constanta si a minimalizat sedinta celor 300 de membri ai formatiunii, despre care a spus ca "multi au venit sa asculte imnul partidului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.