Ion Iliescu a declarat ca nu impartaseste opinia lui Ion Solcanu, demisionat din PSD, potrivit caruia, formatiunea s-ar putea rupe daca se continua actuala politica si daca vor pleca si alti membri.

“Nu se joaca nimeni cu asa ceva. "De ce? (sa se rupa PSD, n.r) Pentru ca pleaca unul?" , a declarat ferm Iliescu, pentru a combate ideile vehiculate de Solcan.

Liderul PSD s-a aratat apoi reticent ideii, promovate tot de Solcanu, ca ar putea sa apara un alt partid social-democrat.

“Ce inseamna infiintarea unui partid autentic? Care este mai autentic?", a aratat presedintele de onoare al formatiunii, potrivit NewsIn.

Iliescu a profitat de acest moment pentru a ironiza PD-L care la un moment dat se erija in partid de stanga, alaturi de PDSR.

"Erau la un moment dat PD si PDSR care revendicau faptul ca sunt social-democrati. PD chiar primul a pasit catre partidul socialist european si atat de autentic a devenit incat si-a schimbat fizionomia din partid de stanga in partid de dreapta. Nu este chiar atat de simplu sa creezi un partid", a mai aratat liderul social-democrat.