Ioan Rus, fostul vicepresedinte al PSD, a declarat ca Grupul de la Cluj nu ii mai datoreaza nimic presedintelui Mircea Geoana. Rus s-a aratat foarte dezamagit de prestatia lui Mircea Geoana in fruntea partidului, intr-un interviu publicat de cotidianul local Ziua de Cluj.

Rus a mai afirmat in interviu ca daca Geona era „barbat”, venea la alegerile pentru sefia filialei (desfasurate saptamana trecuta, n.r.), castigate de deputatul Vasile Soporan.

„Este greu sa privesti in ochi pe cineva dupa o judecata nedreapta, daca esti judecatorul sau calaul. Am vorbit cu Cristi Diaconescu. Din pacate, el a avut o problema personala la Bucuresti si nu a putut fi prezent saptamana trecuta la Cluj, dar altii cred ca nu au avut curajul sa vina in fata organizatiei, gandindu-se probabil ca vor fi loviti de o ploaie de intrebari venite din sala, iar ei erau datori cu niste explicatii. Am aflat ulterior ca Mircea Geoana se afla joi in Cluj. Daca era barbat, venea la Conferinta Judeteana. El ar fi avut de facut un decont cu fiecare dintre cei care erau prezenti la conferinta, care au crezut in el si l-au primit de fiecare data la Cluj cu tot respectul si consideratia datorate unui adevarat lider. In acest moment nu ii datoram si nu ne mai datoreaza nimic”, a declarat Rus in interviul acordat ziarului Ziua de Cluj.

Fostul vicelider social-democrat mai afirma ca a crezut “intr-un proiect de modernizare si democratizare al Partidului Social Democrat”, si cand era Adrian Nastase la conducerea partidului si in timpul lui Mircea Geoana, insa de acesta din urma s-a aratat dezamagit, potrivit NewsIn.

„Sunt dezamagit ca nu s-a putut ridica la nivelul acestui proiect, pe care sa-l duca mai departe, spre o finalitate care insemna foarte mult pentru un partid de stanga, social-democrat: incredere si speranta in societatea romaneasca si respect in comunitatea politica internationala. Poate suntem si noi vinovati pentru ca am crezut prea mult, am dorit sa se schimbe lucrurile prea repede, dar nu am facut tot ceea ce trebuia pentru asta”, a mai spus Ioan Rus.

Ioan Rus explica si motivele pentru care Grupul de la Cluj nu si-a putut duce la capat reformele pe care si le-a propus in sanul partidului.

„Impreuna cu Vasile Dincu, Vasile Puscas si alti lideri de organizatii din aceasta regiune, am incercat, pentru prima data dupa 1989, sa jucam pe numere mari in politica nationala pentru Transilvania, pentru ca regiunea aceasta sa aiba un cuvant de spus acolo unde se decide viitorul nostru. Desigur ca aceasta gandire a noastra a trezit o spaima a centrului, care si-a vazut amenintate resursele de putere, influenta, bani, nefiind capabil sa inteleaga ca mai la nord de Voluntari si la sud de Glina exista o tara, nu o anexa gospodareasca, si un popor de oameni demni, nu de slugi. Adversarii proiectelor noastre nu sunt doar din PSD, sunt din toate partidele si chiar din afara sferei politice”, afirma Ioan Rus in interviul acordat Ziua de Cluj, completand ca Grupul de la Cluj nu a luptat niciodata impotriva unor persoane sau grupuri, ci „impotriva unor atitudini si practici care contravin interesului national si principiilor europene”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.