Un grup de consilieri locali si simpatizanti ai PD-L Eforie au protestat luni dimineata in fata Prefecturii Constanta, reclamand abuzuri ale administratiei locale, transmite corespondentul NewsIn.

Cei prezenti, printre care s-a aflat si Gigi Chiru, fostul contracandidat la alegerile locale din partea PD-L al actualului primar PSD, Ovidiu Brailoiu. Protestatarii au discutat cu jandarmii de la Prefectura, intrucat intentionau sa depuna un memoriu prin care isi aratau nemultumirile, dar in afara de fortele de ordine ei nu au avut cu cine discuta. Acestia au cerut Prefecturii Constanta respectarea legii si stoparea abuzurilor care s-ar comite in Consiliul Local Eforie.

Gigi Chiru a declarat ca, la ultima sedinta a Consiliului Local Eforie, din 18 iulie, consilierii PD-L nu au fost convocati, iar prin ordine emise de Prefectura Constanta ar fi aprobate mai multe decizii considerate ilegale. Cei prezenti au declarat ca mai multi localnici din Eforie, care s-au declarat simpatizanti ai PD-L au pierdut dreptul de a desfasura o activitate comerciala in oras.

“Sunt foarte multe persoane care au fost alaturi de noi si acum li s-a luat dreptul de a munci”, a declarat, Georgiana Berfeci, consilier local la Eforie.

Protestatarii au cerut prefectului de Constanta sa nu tolereze abuzurile autoritatilor locale din Eforie. Oamenii au mai spus ca vor depune un memoriu, iar daca situatia nu va fi clarificata vor merge sa protesteze in fata Guvernului si se vor adresa inclusiv Presedintiei si Ministerului Administratiei si Reformei Administrative.

Primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, a declarat, luni, ca se incearca doar blocarea activitatii administratiei locale de catre un contracandidat care nu poate accepta ca a pierdut alegerile locale.

“De la sublim la ridicol e doar un pas. In ultimii patru ani nu au facut decat sa blocheze activitatea, iar acum fac proteste pentru ca nu au majoritate in consiliul local”, a spus Brailoiu. Primarul a afirmat ca alesii locali PD-L au fost convocati la ultima sedinta, dar ca ar fi refuzat sa participe. In urma alegerilor locale, viceprimar al localitatii Eforie a fost desemnat din partea PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.