Sapte magistrati de la Judecatoria Pitesti au depus, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, plangere penala impotriva ministrului justitiei, Catalin Predoiu, pentru neexecutarea unor hotarari date de instante prin care magistratii respectivi au castigat anumite drepturi banesti.
Magistratii sustin ca ministrul justitiei nu a respectat trei hotarari ale Tribunalului Arges, din 2007 si 2008, care au ramas irevocabile prin hotararile din 2008 ale Curtii de Apel Pitesti. Magistratii sustin ca au solicitat plata de bunavoie a acestor drepturi, trimitand in doua randuri adrese in acest sens, fara insa ca ministrul justitiei sa dea curs respectivelor petitii. Mai mult decat atat, "in dosarul de executare al Biroului Executorului Judecatoresc Fieraru Eugen s-a emis in cursul lunii aprilie 2008 o somatie de plata pe care, de asemenea, faptuitorul a ignorat-o", sustin magistratii in plangerea facuta impotriva lui Predoiu.

Pentru drepturile salariale, cu jalba-n protap pana la CEDO


Si ca tacamul sa fie complet, judecatorii Dumitru Dumitru, Anca Radulescu, Elena Anton, Maria Alis Gradinaru si ceilalti trei colegi ai lor sustin, in plangerea depusa la Parchetul General, ca urmeaza sa dea statul roman in judecata la CEDO din acelasi motiv. Aceasta plangere este pana acum singura de acest gen facuta impotriva ministrului, in schimb institutia pe care o conduce, care este si ordonator principal de credite in sistem, este des plimbata prin tribunale de magistratii nemultumiti de drepturile lor salariale. Iar faptul ca magistratii isi doresc din ce in ce mai multi bani, chiar si prin intermediul instantelor de judecata, i-a pus pe judecatori in ciudata situatie de a fi si parati si reclamanti in acelasi dosar. Este vorba mai ales de presedinti de instante, care, dupa minister, sunt urmatorii ordonatori de credite si care, nemultumiti de salariile lor, s-au dat singuri in judecata pentru a obtine alte drepturi salariale. Iar un top in acest sens ar clasa Bucurestiul pe primul loc, cu 11 procese, urmat de Cluj si Timisoara, cu cate 10.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.