In decurs de numai o secunda, rezultatul votului dat de telespectatorii Antenei 3 s-a schimbat spectaculos, de la 47 la 65% in defavoarea lui Basescu.

Emisiunea „Stirea Zilei“, difuzata joi seara de Antena 3, incepand cu ora 20.10, a jonglat cu procentele celor care au fost invitati sa raspunda, prin SMS-uri platite, intrebarii afisate pe ecran. Emisiunea le-a avut ca invitate pe Adina Valean, de la PNL, si pe Ana Birchall, de la PSD, si a avut drept subiect scandalul amprentarii romanilor de catre autoritatile italiene. Intrebarea afisata pe ecran a fost formulata astfel: „A gresit Basescu acceptand amprentarile?”. Pe aproape tot parcursul emisiunii, cei care raspundeau cu „Nu“, deci care aprobau atitudinea presedintelui Romaniei, au fost mai numerosi decat cei care il criticau. Pana aproape de final, proportia celor care au raspuns cu „Nu“ a variat intre 53 si 63 de procente, maximum fiind atins la ora 20.16.

Cu cateva minute inainte de sfarsitul emisiunii, cand deja pe ecran curgea genericul de final, proportiile s-au dat considerabil peste cap. La ora 20.55, raportul era 53% - „Nu“ si 47% - „Da“. In acelasi minut, raportul s-a schimbat brusc, consemnand 35% cu raspunsul „Nu“ si 65% pentru „Da“, ceea ce inseamna ca lui Basescu i-au fost "furate" intre 400 si 600 de voturi in doar o secunda. Proportia s-a pastrat pana la incheierea emisiunii si a fost anuntata ca atare de catre moderatoare, care a mentionat si numarul votantilor: 1.890. La un pret de 59 de eurocenti pe mesaj, rezulta un venit de 1.115 euro pentru SMS-urile trimise joi seara in cadrul acestei emisiuni.