Ministerul Educatiei a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA), vineri, in legatura cu veridicitatea actelor de studii ale elevilor unui liceu particular din Oradea, rezultatele anchetei putand duce la anularea diplomelor de bacalaureat ale respectivilor candidati.

Potrivit ministerului, 52 de elevi ai liceului particular "Georgiana" au sustinut, anul acesta, examenul de bacalaureat. Dintre ei, 44 au promovat acest examen, insa ei pot ramane fara diploma de bacalaureat daca se confirma, in urma anchetei, ca s-au facut falsuri in actele de studii. Suspiciunile sunt legate de registrele matricole, cataloage si dosarele personale ale elevilor inregistrati in aceasta unitate de invatamant.

Primul caz de amploare privind posibile fraude la bacalaureatul de anul acesta este cel al liceului din Sighetu Marmatiei, in care mai multi elevi si profesori sunt inculpati pentru ca ar fi dat bani pentru promovarea examenului. Ministerul Educatiei afirma ca a pus la dispozitia procurorilor toate documentele care ar putea reprezenta probe in ancheta - de la lucrarile elevilor, pana la notele interne si publice, prin care se comunicau interdictiile si sanctiunile pe care le suporta cei care incalc? legea si metodologia de bacalaureat, dar si documentele prin care fiecare membru al comisiilor de examen si-a asumat, pe proprie raspundere, ca a luat la cunostinta de toate prevederile legale.

O alta sesizare depusa la DNA de Ministerul Educatiei, prin intermediul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, vizeaza suspiciunile de dare si luare de mita la Liceul „George Enescu” din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.