Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, joi seara, decizia de demitere din functie a arhitectului sef al orasului, Adrian Bold, in urma propunerii venite din partea Comisiei de disciplina a municipalitatii, informeaza NewsIn

Decizia privind demiterea lui Adrian Bold din functie intra in vigoare luni, 21 iulie. Edilul sef a dispus, de asemenea, sa inceapa procedurile de predare-primire a tuturor proiectelor gestionate de fostul arhitect sef al orasului.

Comisia de disciplina a Primariei Capitalei a analizat activitatea lui Adrian Bold, joi, intr-o sedinta care a durat mai multe ore, si a constatat abateri disciplinare grave.

Potrivit unor surse din randul edililor, impotriva lui Bold s-au primit sesizari care ar fi vizat aprobarea pentru constructia Cathedral Plaza - cladire de birouri de langa Catedrala Sfantu Iosif, precum si un aviz pentru constructia unui bloc pe locul unei baze sportive, in sectorul 3. Lui Bold i s-au mai reprosat si absentele dese de la serviciu, precum si faptul ca, din cauza unei hotarari semnate de el, primaria era obligata sa plateasca despagubiri de 300.000 de euro. Tot in cadrul comisiei a fost analizat raportul privind activitatea arhitectului sef al Bucurestiului, raport redactat in urma controalelor efectuate dupa instalarea in functie a lui Sorin Oprescu.

Comisia de disciplina care a judecat cazul lui Bold, formata din functionari din primarie, a fost condusa de Andrei Creci, de la Departamentul Juridic.

Bold a venit la comisie insotit de un avocat si a recuzat comisia de disciplina, pe motiv ca pe numele presedintelui acesteia, Andrei Creci, s-ar afla o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie. Dupa o intrerupere de jumatate de ora, lucrarile comisiei au continuat. Arhitectul sef a parasit sala dupa doua ore si a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze. Dupa alte trei ore, comisia a ajuns la concluzia ca trebuie sa propuna destituirea lui Bold.

"Bold a fost insotit de avocat, pentru a-si sustine cauza. Din punctul de vedere al primariei, ar fi fost mai bine sa-si dea el singur demisia, pentru ca, in cazul demiterii, Bold poate chema in instanta municipalitatea, pentru a contesta decizia, si poate sa isi recastige postul ", afirma surse din primarie.

Adrian Bold ocupa functia de arhitect sef al Capitalei din anul 1997
. In aceasta calitate, el a condus comisia care avizeaza planurile urbanistice zonale (PUZ) si de detaliu (PUD) din Bucuresti. Prin PUZ se stabilesc obiectivele, actiunile si reglementarile de urbanism (permisiuni si restrictii) care trebuie aplicate intr-o anumita zona a orasului.

Comisia de disciplina din cadrul municipalitatii analizeaza, la cererea edilului sef Oprescu, cazurile mai multor sefi de directii, servicii sau institutii subordonate Primariei Capitalei, la care s-au constatat deficiente in activitate.

Vinerea trecuta, in sedinta consilierilor generali la care a citit Raportul despre starea Bucurestiului, Sorin Oprescu a anuntat ca asteapta demisiile tuturor directorilor din primarie a caror activitate a fost necorespunzatoare, potrivit rezultatelor controlului efectuat dupa investirea sa in functie. "Incepand de luni, 14 iulie, ii voi convoca pe fiecare dintre cei pe care ii vizez - si nu inteleg sau se fac ca nu inteleg situatia delicata in care se afla si situatia delicata in care ma pun - la un dialog scurt in biroul meu, dialog care va clarifica definitiv lucrurile. Daca nu isi dau singuri demisiile, ii demit eu", a spus primarul general, fara a face nominalizari.

De la instalarea lui Oprescu la conducerea primariei, trei sefi din domenii importante ale municipalitatii nu se mai afla in functie. Directorul Directiei de Infrastructura si Servicii Publice, Gheorghe Udriste, si adjunctul sau, Daniel Patentasu, au demisionat, iar seful Administratiei Strazilor, Claudiu Balan, a fost inlocuit printr-o decizie a primarului general.

Imediat dupa investirea in functie, la jumatatea lunii iunie, Sorin Oprescu a declarat ca nu a venit in primarie pentru a face concedieri cu orice pret si ca angajatii care nu fac fata sarcinilor de serviciu vor parasi oricum singuri pozitiile pe care le ocupa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.