Majorarea punctului de pensie, programata pentru 1 ianuarie 2009, ar putea fi devansata.
Asa a anuntat ministrul Muncii, Paul Pacuraru, explicand ca se bazeaza pe un excedent la fondul public de pensii de 150 de milioane de euro. Nu este insa limpede ce va face exact cu acesti bani. La 1 ianuarie, punctul de pensie ar fi trebuit sa fie majorat cu 30%, dar, totodata, Ministerul Muncii mai are o restanta: corectarea veniturilor batranilor care au lucrat in grupele 1 si 2 de munca si care au pierdut sume importante prin recalcularea pensiilor din timpul guvernului Tariceanu. Pacuraru ar vrea acum sa impace si capra, si varza. Insa, oricat ar trage de excedent, numai corectarea inechitatilor pentru cei care au avut grupe de munca se ridica la 800 de milioane de euro pe an.

Daca nu stim sigur cu cat vor creste pensiile, putem sa facem o prognoza privind data. Ministrul Muncii a spus ca, probabil, in noiembrie sau decembrie; logic este insa ca data sa fie cat mai apropiata de inceputul campaniei electorale, ca sa se imbine „utilul cu platitul”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.