Banii alocati suplimentar bugetului Agentiei Nationale pentru Integritate sunt aproape egali cu bugetul anual al hingherilor si nu acopera nevoile de baza, cu toate ca in apropierea campaniei electorale, volumul de lucru ar trebui sa se tripleze.
Bugetul Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI) a fost suplimentat cu 3 milioane de lei (aproximativ 830.000 de euro), insa reprezentantii institutiei sustin ca sunt prea putini si ar avea nevoie de trei ori mai multi bani pentru a putea functiona corespunzator. Alexandru Macovei, presedintele ANI, ne-a explicat ca "aceasta suplimentare bugetara nu rezolva mare lucru. Nu sunt inca acoperite nevoile logistice, precum computere, bani de deplasare pentru inspectii. Ne trebuie un sistem informatic pentru a putea gestiona numarul imens de declaratii de avere. Banutii acestia nu stiu cat ne vor ajunge".

Agentia ar avea nevoie de 5 milioane de euro pentru a fi pusa la punct, insa cererile oficiale au solicitat suma de 3 milioane de euro. Guvernul si Ministerul Finantelor au binevoit sa verse in vistieria ANI doar 830.000 de euro. La prima vedere suma suplimentara pare mare, dar este echivalentul bugetului pe care l-au primit anul trecut hingherii din Bucuresti (Administratia pentru Supravegherea Animalelor) de la Primaria Capitalei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.