Megadosarul "Spionaj si tradare" pare sa se scuture incet, incet de toate acuzatiile care au facut din acest caz o adevarata vedeta a anchetelor penale. Procurorii DNA au dispus "Neinceperea urmaririi penale" pentru toate faptele de coruptie cercetate in legatura cu acest dosar.
Dupa noua luni de cercetari, procurorii anticoruptie au ajuns la concluzia ca nu exista nici cea mai mica dovada pentru incriminarea fostilor minstri Codrut Seres si Zsolt Nagy, a fostilor inalti functionari Mihai Donciu si Dorinel Mucea sau a consultantului Stamen Stantchev. Pe numele celor cinci s-a dispus astfel, in urma cu numai doua zile, "Neinceperea urmaririi penale" pe motiv ca faptele cercetate, pur si simplu, nu exista. In cazul romanilor este vorba despre infractiunile de luare de mita si primire de foloase necuvenite, iar in cazul consultantului de origine bulgara despre dare de mita.

INDICIILE. Cazul de coruptie a ajuns la DNA in octombrie anul trecut, dupa ce a fost desprins din megadosarul "Spionaj si tradare". Procurorii DIICOT au considerat atunci ca detin suficiente indicii pentru cercetarea celor cinci si pentru comiterea unor fapte de coruptie. Mai precis, potrivit rezolutiei de neincepere a urmaririi penale, in cazul lui Mihai Donciu fusesera gasite la perchezitiile domiciliare "mai multe extrase de cont si inscrisuri privind operatiuni bancare ce ar conferi presupunerea rezonabila a primirii unor foloase necuvenite sau/si luare de mita pentru activitatea derulata". In ceea ce-l priveste pe fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, anchetatorii DIICOT au sustinut ca exista indicii de comitere a unor infractiuni de coruptie pe baza mai multor convorbiri telefonice. Cu privire la Dorinel Mucea, procurorii au gasit ca ar fi suspecte niste conturi bancare deschise in strainatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.