Guvernul a aprobat ieri a doua rectificare bugetara din acest an, prin care a alocat sume mai mari ministerelor Transporturilor si Finantelor, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara, de marti seara, cheltuielile bugetului de stat pe 2008 se majoreaza cu 4,4 miliarde lei, iar veniturile cu 3,8 miliarde lei, transporturile urmand sa primeasca cei mai multi bani din sumele alocate suplimentar pentru acest an

In sedinta de rectificare bugetara s-a hotarat ca cei mai multi bani sa mearga la Ministerul Transporturilor (MT), care primeste aproximativ 1,5 miliarde lei de la bugetul de stat, in special pentru proiecte de infrastructura rutiera si feroviara, potrivit declaratiilor facute recent de ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) beneficiaza de o suma semnificativa pentru programul informatic al ANAF si pentru productia de apa grea necesara unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, si inca 1,08 miliarde lei la subcapitolul Actiuni Generale.

In urma recitifcarii bugetare, deficitul bugetului general consolidat ar urma sa fie mentinut la 2,3% din PIB, ca urmare a revizuirii in crestere a produsului intern brut pentru acest an, de catre Comisia Nationala de Prognoza (CNP), de la 440 miliarde lei la 475 miliarde lei.

Potrivit declaratiilor de marti seara, de la The Money Chanel, ale ministrului economiei si finantelor, noua rectificare bugetara adauga, practic, banii taiati de la bugetul de stat la prima modificare bugetara din luna martie. Daca prima rectificare a scos bani care, oricum, nu puteau fi cheltuiti in totalitate sau aveau alte scopuri decat cel investitional, rectificarea din iulie mareste bugetul pe segmente importante de investitii, precum infrastructura.

Guvernul a aprobat, in martie, o rectificare a bugetului de stat cu 1,1 miliarde euro, prin reducerea cheltuielilor cu dotarile institutiilor, dar si prin restrangerea bugetelor unor ministere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.