Marius Lazar, secretar executiv al PSD, i-a solicitat miercuri ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa finalizeze anchetele in legatura cu problemele aparute la bacalaureat si olimpiade, transmitandu-i sa demisioneze daca nu face rapid aceste lucruri.

"Domnul ministru Adomnitei pare ca tine cu tot dinandinsul sa-l imite pe domnul Cioroianu. Pentru ca situatia din invatamant este total inacceptabila, ministrul Adomnitei patroneaza o realitate pe care nu o mai putem accepta, prin urmare cerem ministrului Adomnitei sa finalizeze de urgenta anchetele de la Bacalaureat si olimpiade. In cazul in care ministrul nu este in stare sa faca, repet, aceasta chestiune, atunci ii solicitam demisia", a declarat Lazar, la finalul unei sedinte a departamentelor PSD.

Ministrul a fost contestat frecvent si de PD-L. Democrat-liberalul Catalin Croitoru l-a acuzat marti pe Cristian Adomnitei ca si-a promovat in functii o serie de prieteni si incearca "sa reinvie practicile anilor '50", sugerandu-i ministrului Educatiei "sa se intoarca pe santier" sau sa-si faca seppuku.

Croitoru a declarat ca ministrul Educatiei "incearca sa reinvie cu nonsalanta practicile anilor '50, cand criticii regimului erau catalogati dusmani ai poporului". Croitoru i-a transmis ministrului sa-si dea demisia de onoare.

Liderul PD-L Emil Boc i-a cerut, pe 7 iulie, premierului Tariceanu revocarea din functie a ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, si asumarea raspunderii politice pentru "cea mai defectuoasa si proasta organizare a examenului de bacalaureat de dupa 1989". Ministrul a calificat afirmatiile lui Emil Boc drept "politicianiste si mincinoase".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.