Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat miercuri, ca raspuns la scrisoarea presedintelui Basescu adresata formatiunii, ca ii multumeste acestuia ca face recomandari pentru partid si i-a propus ironic sa vina in echipa de consilieri a social-democratilor.

"Ii multumim lui Traian Basescu ca se preocupa de strategia noastra politica. (...) Cea mai buna solutie pentru noi ar fi sa ii oferim (lui Traian Basescu -n.r) un carnet de membru sau sa il luam in echipa noastra de consilieri", a comentat Nastase recomandarea sefului statului ca PSD sa ceara o sesiune extraordinara pentru a dovedi ca este preocupat cu adevarat de problemele sociale.

Ca reactie la schimbul de scrisori dintre Basescu si Geoana, Adrian Nastase a mai sustinut ca nu este nevoie de o sesiune extraordinara a Parlamentului si ca in chestiunea maririi preturilor doar Guvernul este cel competent. "De ce sa facem sesiune extraordinara? Numai ca s-a gandit Traian Basescu? Eu cred ca in aceasta problema Guvernul are o responsabilitate pe care ar trebui sa si-o indeplineasca. Banii, bugetul, toate sunt administrate de Guvern", a mai declarat deputatul.

Nastase a mai sustinut ca o sesiune extraordinara nu ar face decat sa dea prilej pentru a se spune ca politicienii sunt demagogi. "Sa spuna parlamentarii ca preturile au crescut? Pana la urma rectificarile de buget, formulele bugetare, solutiile in aceasta chestiune tin de Guvern. Restul este demagogie cat cuprinde. Basescu este expert la asa ceva", a conchis fostul premier.

Seful statului a afirmat, in replica adresata lui Geoana ca, intrucat reprezentantii PSD au respins in Birourile Permanente ale camerelor Parlamentului propunerea sa de a convoca o sesiune extraordinara, ii revine chiar liderului PSD organizarea unei asemenea sesiuni pe tema cresterii preturilor, "ca o dovada a sinceritatii noilor dumneavoastra preocupari privind rezolvarea problemelor cetatenilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.