In cadrul Biroului Permanent National de ieri al PSD, s-au stabilit criteriile pentru viitorii candidati si calendarul desemnarii acestora pentru alegerile parlamentare.

Conform purtatorului de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu, cei care doresc sa candideze in numele PSD la alegerile parlamentare trebuie sa-si anunte aceasta intentie pana la 25 iulie, iar termenul la care lista de candidaturi pe colegii sa fie gata a fost stabilit pe 25 august. Potrivit lui Diaconescu, aceste candidaturi vor fi evaluate mai intai la nivel judetean si apoi la nivel central, pe baza criteriilor statutare, dar vor fi luate in calcul si alte criterii "ce tin de specificitatea politica locala".

Diaconescu, insarcinat alaturi de Valer Dorneanu sa evalueze aceste candidaturi dupa ce sunt acceptate de judet, a mai precizat ca doritorii de o functie in Parlament trebuie sa prezinte un dosar de candidatura care sa contina un curriculum vitae din care sa rezulte capacitatea profesionala care sa-i recomande sa ajunga in Parlament, o declaratie ca n-au facut politie politica si detalii despre modul in care sunt perceputi la nivelul comunitatii pe care doresc sa o reprezinte.

Tot in cadrul sedintei de ieri, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a atentionat pe colegii sai sa aiba grija ca la alegerile parlamentare partidul sa nu fie reprezentat de candidati "superpatroni" si de "Gigi Becali social-democrati", au declarat pentru NewsIn surse din partid. "Sa fim atenti ca la aceste alegeri sa nu vina partidul cu superpatroni drept candidati, cu niste Gigi Becali social-democrati", ar fi avertizat Iliescu. Potrivit acelorasi surse, Iliescu a spus ca este bine pentru un partid sa aiba membri oameni de afaceri, dar ca acestia ar trebui sa se ocupe de economie, sa creeze locuri de munca, dar sa nu se implice neaparat in primele randuri ale politicii. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a polemizat cu Iliescu, spunandu-i ca oamenii de afaceri sunt buni pentru partid pentru ca investesc in campanie si ca nu vede nimic rau ca acestia sa candideze daca vor.

Badalau: Organizatia mea nu va fi bataia de joc a unora care nu stiu statutul

Tot ieri s-a mai conturat inca un conflict in cadrul Partidului Social Democrat. Astfel, dupa ce purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu, a declarat ca PSD nu recunoaste alegerile din filiala Giurgiu, presedintele pesedist din judet a comentat ca filialele considera nestatutara decizia de a invalida conferinta extraordinara in urma caruia el a fost reconfirmat.

"E total nestatutar. BPN nu are atributii in a invalida rezultatele unei conferinte de alegeri. Noi nu vom sta sa-si bata joc de noi, de presedinti de organizatii judetene, de primari, de consilieri, cineva care nu stie statutul. Nu inteleg cum au luat decizia asta. Cred ca a propus-o cineva care nu stie statutul si ceilalti s-au grabit s-o accepte", a declarat presedintele PSD Giurgiu, Nicolae Badalau.

Badalau sustine ca BPN al PSD a stiut de aceste alegeri si ca a trimis si invitatii. Potrivit liderului de la Giurgiu, astazi se va intalni cu presedintele PSD Mircea Geoana pentru a discuta despre aceasta situatie. BPN al PSD a decis ieri sa infirme rezultatele conferintei extraordinare de alegeri de la filiala de Giurgiu, intrucat aceasta a fost organizata "in afara deciziei" conducerii centrale. Deputatul Niculae Badalau, demisionar din functia de presedinte al filialei judetene PSD Giurgiu, dupa rezultatul alegerilor locale, a fost reales sambata in functie de Conferinta Judeteana Extraordinara. Pentru realegerea sa au votat 232 de delegati, sapte au fost impotriva, noua voturi fiind anulate. Conducerea filialei Giurgiu a fost dizolvata, alaturi de alte sapte birouri de conducere, dupa o decizie a CEx de pe 27 iunie, care a sanctionat filialele ce au obtinut sub 20%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.