Guvernul din umbra al PD-L numara printre ministrii virtuali consilieri de la Cotroceni si jurnalisti - printre care Sever Voinescu si Daniel Uncu. Elena Udrea e data ca viitor ministru de Interne.

Surse democrat-liberale au declarat, citate de MEDIAFAX, ca, pana la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie, PD-L va anunta oficial componenta guvernului din umbra. Cabinetul-alternativa al PD-L este format din comisii departamentale ai caror membri au fost insa deja desemnati de catre conducerea partidului, ei urmand sa elaboreze, pe fiecare domeniu guvernamental in parte, documentul fundamental al strategiei politice: Programul de guvernare.

Comisia afacerilor europene este compusa din Iordan Barbulescu, Anca Boagiu si Daniel Uncu (fost jurnalist in presa centrala). Comisia de economie si finante ii are ca membri pe Bogdan Chiritoiu (consilier de stat al presedintelui Romaniei pe probleme economice si sociale), Bogdan Dragoi, fostul vicepremier Gheorghe Pogea, Emil Dinga si Ionut Popescu.

Comisia justitiei este gestionata de fostul ministru Valeriu Stoica, impreuna cu Elena Udrea si cu avocata Cristina Traila.

Comisia internelor ii are ca membri pe fostul ministru Vasile Blaga, fostul secretar de stat Mircea Toader, deputatul Cornel Stirbet si Valentin Mircea. Principalul candidat pentru postul de ministru este Vasile Blaga, desi exista unele voci in partid, citate de MEDIAFAX, care o vad chiar si pe Elena Udrea drept un potential ministru de Interne.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.