Surse democrat-liberale au declarat, citate de MEDIAFAX, ca, pana la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie, PD-L va anunta oficial componenta guvernului din umbra. Cabinetul-alternativa al PD-L este format din comisii departamentale ai caror membri au fost insa deja desemnati de catre conducerea partidului, ei urmand sa elaboreze, pe fiecare domeniu guvernamental in parte, documentul fundamental al strategiei politice: Programul de guvernare.

Comisia afacerilor europene este compusa din Iordan Barbulescu, Anca Boagiu si Daniel Uncu (fost jurnalist in presa centrala). Comisia de economie si finante ii are ca membri pe Bogdan Chiritoiu (consilier de stat al presedintelui Romaniei pe probleme economice si sociale), Bogdan Dragoi, fostul vicepremier Gheorghe Pogea, Emil Dinga si Ionut Popescu.

Comisia justitiei este gestionata de fostul ministru Valeriu Stoica, impreuna cu Elena Udrea si cu avocata Cristina Traila.

Comisia internelor ii are ca membri pe fostul ministru Vasile Blaga, fostul secretar de stat Mircea Toader, deputatul Cornel Stirbet si Valentin Mircea. Principalul candidat pentru postul de ministru este Vasile Blaga, desi exista unele voci in partid, citate de MEDIAFAX, care o vad chiar si pe Elena Udrea drept un potential ministru de Interne.