Germania ar putea ratifica Tratatul de aderare a Romaniei la UE cu conditia ca parlamentarii socialisti, care sint majoritari, sa se prezinte la lucru in numar suficient de mare.

Soarta Romaniei poate sa atirne de cheful socialistilor germani de a fi prezenti la lucru in numar mai mare decit crestin-democratii atunci cind Bundestagul va ratifica Tratatul. Cel putin asa reiese din declaratia acordata postului "Deutsche Welle" de socialistul german Jo Leinen (foto), presedintele Comitetului Constitutional si unul dintre membrii Comitetului de Politica Externa al Parlamentului European. Acesta este sigur de ratificare, in ciuda protestelor crestin-democratilor germani. "Nu am nici o indoiala in privinta ratificarii Tratatului, datorita faptului ca Executivul german a aprobat la Luxemburg aderarea Romaniei, iar coalitia guvernamentala, formata din socialisti si ecologisti, este indeajuns de puternica sa voteze acest tratat si fara ajutorul opozitiei", a dat Leinen asigurari. "Probabil ca votul va fi exercitat in toamna, iar pentru ratificare este necesara o majoritate simpla. Trebuie doar sa avem grija ca, in momentul votului, opozitia sa nu aiba in sala mai multi parlamentari decit coalitia guvernamentala", a spus socialistul german.

De altfel, Leinen sustine ca nici in cadrul crestin-democratilor "nu este vorba de o unanimitate a opozitiei fata de Romania, multi dintre crestin-democrati fiind in favoarea unui vot pozitiv". Cit despre Edmund Stoiber, unul dintre criticii cooptarii Romaniei in clubul UE, parlamentarul german sustine ca acest comportament este tipic pentru el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.