Guvernul a aprobat ieri proiectul legii de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si a Bulgariei la Uniunea Europeana. Actul normativ va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere si adoptare. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca principala prioritate a Guvernului roman este integrarea in UE la termenul fixat - 1 ianuarie 2007. "Vom asista la transformarea radicala a Romaniei in urmatoarele 18-20 de luni si aceasta este provocarea careia trebuie sa-i facem fata", a spus Tariceanu.

Tratatul de aderare va trebui ratificat atat de parlamentele celor 25 de state ale UE, cat si de Legislativul bulgar. Premierul roman a marturisit ca nu ar vrea ca unele dificultati din anumite state membre ale UE sa se reflecte in ratificarea Tratatului de catre parlamentele nationale.
Tariceanu a mentionat si cele trei obiective principale ale Bucurestiului pentru perioada urmatoare: consolidarea statului de drept (prin reforma Justitiei si combaterea coruptiei), cresterea nivelului de trai al cetatenilor si informarea romanilor cu privire la aderarea la UE.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.