Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, vineri, ca asteapta demisiile tuturor directorilor din primarie a caror activitate a fost necorespunzatoare, potrivit rezultatelor controlului efectuat dupa investirea sa in functie, relateaza NewsIn

"Impreuna cu echipa mea de consilieri si experti am gasit lucruri care nu s-ar fi aflat niciodata daca nu as fi fost ales. Pe cei vizati ii astept cu demisia din clipa asta, iar luni ii convoc oricum sa vada, negru pe alb, rezultatele controlului privind activitatea lor", a spus Oprescu, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) la care a citit Raportul despre starea Bucurestiului.

Surse din cadrul municipalitatii spun ca, in urma controlului, cele mai mari nemultumiri ale lui Oprescu sunt legate de activitatea directiilor de urbanism, probleme juridice si relatii internationale.

In Raportul despre starea Bucurestiului, Oprescu a reclamat, in principal, birocratia din Primaria Capitalei si faptul ca exista mai multe directii "anacronice, de negasit in orice alta institutie din Romania".

Fara a preciza sursa, primarul general a citit si pasaje din raportul Curtii de Conturi privind activitatea municipalitatii, o concluzie a respectivelor pasaje fiind, intre altele, aceea ca, in mandatul fostului primar, au fost decontate "ilegal, in avans, lucrari de trei milioane de euro la stadionul National".

Cu acelasi prilej, edilul sef al Capitalei a spus ca va apela la o firma internationala de audit, care sa faca "o evaluare a primariei". Rezultatele evaluarii, sustine Oprescu, ar urma sa fie facute publice la sfarsitul verii. El nu a precizat insa ce nereguli se asteapta sa scoata la iveala acest audit, in plus fata de controlul efectuat la primarie de consilierii si expertii sai.

Primarul general a mai precizat ca municipalitatea a decis, vineri, rezilierea contractului incheiat de primarie cu firma Dalli. Aceasta detinea, din 1995, concesiunea parcarilor de suprafata din zona centrala a Capitalei.

De la instalarea lui Oprescu la conducerea primariei, trei sefi din domenii importante ale municipalitatii nu se mai afla in functie. Directorul Directiei de Infrastructura si Servicii Publice, Gheorghe Udriste, si adjunctul sau, Daniel Patentasu, au demisionat, iar seful Administratiei Strazilor, Claudiu Balan, a fost inlocuit printr-o decizie a primarului general.

Imediat dupa investirea in functie, la jumatatea lunii iunie, Sorin Oprescu a declarat ca nu a venit in primarie pentru a face concedieri cu orice pret si ca angajatii care nu fac fata sarcinilor de serviciu vor parasi oricum singuri pozitiile pe care le ocupa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.